Wanneer Facebook vermoedt dat de computer van een gebruiker besmet is geraakt met malware moet die eerst een malware-scan op zijn systeem uitvoeren, anders kan er niet op het account worden ingelogd. Een maatregel die voor onvrede bij gebruikers zorgt. Verschillende Facebookgebruikers laten tegenover Wired weten dat ze niet meer op hun account konden inloggen, tenzij er eerst een scan plaatsvond.
De scantools die Facebook aanbood waren echter alleen voor Windows, terwijl de gebruikers met een Mac werkten. In een verklaring laat Facebook weten dat gebruikers soms de verkeerde software krijgen aangeboden omdat sommige malware de computer kan "spoofen" die iemand gebruikt. Het probleem staat echter niet op zichzelf. Tal van gebruikers op Reddit, Twitter en andere fora klagen over de beveiligingsmaatregel. In eerste instantie was de malware-scan vrijwillig, maar inmiddels is die verplicht als Facebook vermoedt dat een systeem gecompromitteerd is geraakt.
Er zijn echter vragen over de maatregel. Facebook blijkt namelijk naar een specifieke gebruiker met een specifieke browser te kijken. Als er vanaf de vermeende besmette computer op een ander account wordt ingelogd verschijnt er geen melding. Ook als de gebruiker op het vermeende besmette systeem met een andere browser inlogt hoeft er ook niet gescand te worden. Facebook stelt dat het niet voldoende informatie over accounts op een bepaald apparaat heeft, waardoor er niet alleen naar het apparaat wordt gekeken, maar ook of het account zich verdacht gedraagt.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.