image

Privacy-OS Tails komt met microcode-update tegen Spectre

zondag 1 april 2018, 11:44 door Redactie, 1 reacties

Er is een nieuwe versie van het op privacy gerichte besturingssysteem Tails verschenen die onder andere een Intel-microcode-update bevat om tegen de tweede variant van de Spectre-aanval te beschermen. De aanval maakt het mogelijk om via JavaScript vertrouwelijke informatie uit het geheugen van een computer te stelen, zoals wachtwoorden.

Om tegen de tweede variant van de Spectre-aanval te beschermen heeft Intel microcode-updates ontwikkeld. Die werden eerder al door Microsoft via Windows Update aangeboden en zijn nu ook aan Tails toegevoegd. Daarnaast bevat Tails 3.6.2 updates voor Tor Browser en Thunderbird, alsmede een Linux-upgrade. De nieuwste versie is beschikbaar via tails.boum.org. Bestaande gebruikers kunnen vanuit het besturingssysteem upgraden.

Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is een volledig op Linux-gebaseerd besturingssysteem dat allerlei tools bevat om anoniem mee te internetten. Het is vanaf een dvd of usb-stick te gebruiken en wordt door verschillende burgerrechtenbewegingen en privacy-experts aangeraden. Dagelijks maken zo'n 22.000 mensen gebruik van Tails.

Reacties (1)
03-04-2018, 00:57 door Anoniem
En als de CPU van AMD is dan? Juist dan heb je er nog niks aan toch.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.