Door Anoniem: Als programmeur is het verrekte moeilijk om auteursrechten te hebben op de door jouw gemaakte code.
Hier hoef je je dus geen zorgen over te maken, aangezien je dit toch zal verliezen.
Onzin. Auteursrechten kan je perfect vastleggen in b.v. Git of andere versiebeheer systemen (moment van patch, prior act). I.c.m. een licentie als lost bestand, of in de specifieke file verwerkt. Je hebt automatisch auteursrecht (copyright) op ieder uniek schrijven, zoals een gedicht.
Ik geef bedrijven vaak een private licentie met obfluscated code. Als die code wordt gestolen zou dat een leuk juridisch gevecht worden, maar ik vertrouw de klanten aan wie ik de software verhuur.
Vanuit OSS perspectief is de GPL licentie is vrij sterk. Al prefereer ik liever de BSD style.
Door Tha Cleaner: Door WesleyJ: Het is in NL erg belabberd gesteld wat betreft de neutraliteit van hosting providers.
Na doorzoeken van de wetgeving op dit gebied blijkt dat hosting providers toegang hebben tot de data van diegene die een hostingpakket afneemt.
Dit betekent dat de manier waarop een programmeur een script maakt afgekeken kan worden. Dit werkt oneerlijkheid onrechtmatige voordelen in de hand.
Een succes script of een succes site kan simpel worden nagemaakt door de hosting provider en zo wordt het onmogelijk bepaalde bedrijven op te zetten.
Dit is een ernstige vorm van belangenverstrengeling.
Stelling: De NL overheid moet zelf de volledige regie kunnen overnemen bij hostingproviders zodat de neutraliteit van het internet gewaarborgd wordt; tenzij er een toezichtsorgaan als bewaking wordt opgericht die de netneutraliteit garandeert.
Volgens mij snap je het verschil niet tussen netneutraliteit en intellectueel eigendom. Beiden hebben trouwens ook niets met een hosting provider te maken.
Je Stelling slaat dus nergens op, want het heeft helemaal niets met elkaar te maken. Je probeert nu een appel met een tulp te vergelijken en wilt daarover een discussie voeren.
Eens. Ik moet nog de eerste hoster tegenkomen die software steelt. Denk dat het een leuke juridische zaak wordt. Het zelfde als een hoster je e-mails leest. En dat staat nog los van de AVG/GDPR....
Als je echt zorgen hebt, zoek een hoster die minimaal ISO9001 en ISO27001 gecertificeerd is. Er is ook PCI DSS, etc. Genoeg veiligheden die je kan krijgen.
Door WesleyJ: Het is in NL erg belabberd gesteld wat betreft de neutraliteit van hosting providers.
Zoals anderen al aangaven, slaat dit als een tang op een varken.
Na doorzoeken van de wetgeving op dit gebied blijkt dat hosting providers toegang hebben tot de data van diegene die een hostingpakket afneemt.
Ja, ze
kunnen je data zien. Maar mogen het niet inzien. Onder geen enkele voorwaarde, behalve als ik daar toestemming voor geef. Of dat nou bij een hostingpakket, VPS of dedicated server betreft, ze
kunnen er bij....
Dit betekent dat de manier waarop een programmeur een script maakt afgekeken kan worden. Dit werkt oneerlijkheid onrechtmatige voordelen in de hand.
Je kan de datacenter security opschalen tot cageing of eigen floors, daar komt zelfs het datacenter personeel niet.
Of begin een in-house/private datacenter. Als je serieuze zorgen hebt om intellectueel eigendom... Privacy, etc.
Sorry dat ik het zeg, maar het klinkt een beetje alsof je hosting afneemt op de server van een klasgenootje, die je "scriptje" steelt. Zo werkt de ICT-sector niet in Nederland. Gelukkig niet.
Als een medewerker dit op zijn eigen houtje doet, dan is dat mogelijk reden voor ontslag op staande voet. Excl boete wegens misgelopen omzet van mijn scriptje.