image

Pinpasfraudeurs aangehouden door politie

dinsdag 16 september 2003, 11:37 door Redactie, 2 reacties

Het Interregionaal Fraudeteam Rotterdam, onder leiding van het Openbaar Ministerie, heeft maandag zes mensen, onder wie één vrouw, aangehouden die ervan worden verdacht op grote schaal bankpassen te hebben onderschept. De vrouw ontfutselde de eigenaren van de bankpassen telefonisch hun pincode. Van ongeveer 350 rekeningen werd zo bijna 800.000 euro gestolen. Maandag werden op acht plaatsen in Rotterdam en Zwijndrecht doorzoekingen verricht. Bij de doorzoekingen werden gestolen passen en enige duizenden euro’s gevonden. Van de rest van de buit is nog niets gevonden. Ook werden lijsten met de namen van eigenaren van onderschepte bankpassen gevonden, met daarbij de pincodes. De verdachten worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. (OM)

Reacties (2)
16-09-2003, 12:39 door Donz
Geweldig, de wereld is echt -hopeloos-. Als mensen zelfs hun pincode aan een wildvreemde vertellen hoef je over het veilig houden van wachtwoorden voor netwerken niet eens meer te denken.
16-09-2003, 22:32 door Anoniem
Het is al gek genoeg dat ze bankpassen per post naar nieuwe klanten sturen. De vergelijking is als een pc zonder firewall, elke hacker kan je pinpas onderscheppen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.