Door Anoniem: Het slechts denkbare scenario is als je empathieloze , psychopathische AI gaat creëren, die lijkt op de elite, die ze aanstuurt, net zoals deze elite op hun beurt ook weer Google, facebook etc. aansturen. Het recent manipuleren door facebook en Cambridge Analytica is geen op zichzelf staand incident. Daar wilt men heen en daar wil ik ten minste niet heen.
Als dat scenario kan doorgaan, doordat de mensheid niet op tijd wakker genoeg is, kom je in een digitale matrix-wereld te zitten, die heel veel zal lijken op de hel, zoals beschreven bij Dante of zoals geschilderd door een Hieronymus Bosch.
Wat doet Google om dat niet te laten gebeuren als het onderdeel is van hun core business, als ze hun absolute monopolie positie willen handhaven? Als ze in Mainland China de doos van Pandora al open hebben laten staan en als de marxistisch linkse intelligentsia ook in de USA de overhand krijgen met hun globale natte droom? Wat dan?
Voorlopig hebben we alleen onszelf nog om ons te beschermen, door niet alles te delen met Internet, door goed script en ad-blokkering in te stellen, een VPN dienst te gebruiken, in de hoop dat Big Brother ons niet via micro-targetting op de korrel of in het sleepnet neemt.
Er isal door de huidige jeugd bijvoorbeeld verveeld reageert als er gepraat wordt over Mussert en de NSB, ze kennen de eigen geschiedenis nauwelijks en dat is de beste manier om die nog eens te gaan herhalen. Als een generatie geen weet meer had van de pogrom na zo'n 75 jaar stond de volgende voor de deur. En nu met AI zou dat nog wel eens een graadje slimmer kunnen zijn.
Jodocus Oyevaer
Het besef dat het absolute (demonische) kwaad altijd latent aanwezig is verdwijnt of wordt oninteressant naarmate de tijdspanne dat het zich manifesteerde steeds verder terug in de geschiedenis komt te liggen.
Totaal paradoxaal is het feit dat de beste manier om het besef van de gevolgen van gruwel/oorlog/conflict/ellende levend te houden
niet bestaat uit maar blijven herinneren/herdenken, maar om het werkelijk te ondervinden.
Vanuit westerse gezichtspunten waren de jaren '60, '70 en '80 daarom veilig te noemen en in de jaren '90 kenterde deze toestand met het Joegoslavië conflict. Sindsdien is het besef over wat een (pandemisch) oorlogsconflict inhoudt toch alleen maar verder verwaterd.
Interessant vind ik dat met de zegetocht van de computer tegelijkertijd het realiteits/historisch besef omgekeerd evenredig afneemt.
Een enkel typisch voorbeeld daarvan zie je in de Japanse documentaire genaamd 'White light, black rain' uit 2007 over de atoombom op Hiroshima op 6 augustus 1945 die ook is opgenomen in Hiroshima. Daarin worden twee pubermeisjes gevraagd waar voornoemde datum hen aan doet denken. Een daarvan antwoordt dat het de dag is waarop Michael Jackson overleed.
https://wikivividly.com/wiki/White_Light/Black_Rain:_The_Destruction_of_Hiroshima_and_Nagasaki