image

Toename gesignaleerd van W32.Swen.A@mm virus

donderdag 18 september 2003, 16:32 door Redactie, 3 reacties

W32.Swen.A@mm is een mass-mailer Internet worm die zich verspreidt via file-sharing netwerken zoals KaZaA en IRC. Het virus probeert anti-virus software en firewall software te sluiten. Tevens probeert W32.Swen zichzelf te sturen naar adressen die in het adresboek van Microsoft Outlook worden gevonden. Sommige virus e-mails beweren een patch voor Microsoft Internet Explorer of een afleverfout van qmail te zijn. Pine meldde ons dat er een sterk verhoogde activiteit van het virus is waargenomen. Het is dan ook aan te raden om uw virusscanner bij te werken met de laatste updates. The Inquirer heeft dit screenshot van de virus e-mail online geplaatst. (Symantec)

Reacties (3)
19-09-2003, 08:17 door Anoniem
grote toename idd als ik zo es in de logboeken kijk
19-09-2003, 09:06 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
grote toename idd als ik zo es in de logboeken kijk

Ja meer zelfs dan met sobig. Zie ze hier ook alleen maar binnen komen voor adressen die in de nieuwsgroepen zijn gebruikt.

op http://ww2.fce.vutbr.cz/bin/counter.gif/link=bacillus&width=6&set=cnt006 wordt een teller van het aantal besmette PCs bijgehouden.
19-09-2003, 09:34 door Anoniem
Niet alleen adressen in een adressenboek worden gebruikt hoor of spammers worden nu ook getroffen want ik zie spamtraps hier erg hard gaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.