image

Privacybrowser Brave introduceert privétabs met Tor-integratie

vrijdag 29 juni 2018, 09:43 door Redactie, 9 reacties

Privacybrowser Brave heeft een nieuwe versie uitgebracht die privétabs met Tor-integratie introduceert. Dit moet extra privacybescherming voor gebruikers bieden. Bij een normale privétab slaat de browser geen browsegeschiedenis of cookies op. Deze gegevens worden bij het sluiten van de browser verwijderd.

De internetprovider kan echter nog steeds zien welke websites er worden bezocht. De privétabs met Tor-integratie laten het internetverkeer via het Tor-netwerk lopen. Op deze manier wordt het ip-adres van de gebruiker afgeschermd en kan de provider niet meer meekijken. Ook biedt het gebruik van Tor extra bescherming tegen tracking. Brave blokkeert standaard al advertenties, trackers en cryptominers. De privétabs met Tor zijn direct vanuit de browser te selecteren.

Standaard maken de privétabs gebruik van DuckDuckGo als zoekmachine, maar gebruikers kunnen dit aanpassen. "DuckDuckGo verzamelt en deelt geen persoonlijke gegevens van gebruikers en verwelkomt anonieme gebruikers zonder hun zoekervaring te beperken, in tegenstelling tot Google dat anonieme gebruikers dwingt om te bewijzen dat ze mens zijn en hun zoeken minder soepel maakt", aldus Brave. Om het Tor-netwerk te ondersteunen heeft Brave besloten extra Tor-servers neer te zetten om zo de bandbreedte van het netwerk te vergroten.

Image

Reacties (9)
29-06-2018, 11:24 door Anoniem
Ik ga Brave maar eens installeren.

Zijn er hier al mensen die het gebruiken? wat is jullie ervaring tot nu toe?
29-06-2018, 11:35 door Anoniem
Ze zijn lekker aan de weg aan het timmeren met de Brave browser :)
29-06-2018, 12:16 door Anoniem
ik krijg bloedstollend slechte resultaten op http://ip-check.info/?lang=en en https://panopticlick.eff.org/ met deze browser. Of doe ik iets fout?
29-06-2018, 13:33 door -karma4 - Bijgewerkt: 29-06-2018, 13:50
Heb 'm net geïnstalleerd onder Debian stable volgens hun instructies (https://github.com/brave/browser-laptop/blob/master/docs/linuxInstall.md). Moet wel even user namespaces aanzetten middels:

echo 1 > /proc/sys/kernel/unprivileged_userns_clone

Als de Brave browser bevalt dan zal ik dat definitief maken in mijn kernel settings (https://superuser.com/questions/1094597/enable-user-namespaces-in-debian-kernel).

Die private Tor tab start heel snel op (vergeleken met de Tor browser) en is op deze manier handig bereikbaar. Afwisselen met normaal browsen wordt zo heel gemakkelijk gemaakt. De Tor check rapporteert dat het goed loopt (https://check.torproject.org/).
29-06-2018, 13:58 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ga Brave maar eens installeren.

Zijn er hier al mensen die het gebruiken? wat is jullie ervaring tot nu toe?
ik ben er nog niet zo positief over. heb het al vaker mee gemaakt dat ik wat tabs open had en plotseling brave besluit om alles dicht te knikkeren en opnieuw op te starten.
29-06-2018, 14:19 door Anoniem
Is het niemand opgevallen dat deze browser met getallen komt en dat dit niet echt past bij de privacy claim?

Het komt op mij over als een clubje dat graag datagraait en privacy gebruikt als verkoopmiddel.
29-06-2018, 17:51 door Anoniem
Ja en het openen van crontab.exe met een ongesigneerde versie?
Kreeg een alert via VoodooShield hiervoor.
Wilt deze browser je laten minen?

Op android wel een betere adfree browser dan ABP browser.

luntrus
29-06-2018, 21:14 door Anoniem
Door Anoniem: Ja en het openen van crontab.exe met een ongesigneerde versie?
Kreeg een alert via VoodooShield hiervoor.
Wilt deze browser je laten minen?

Op android wel een betere adfree browser dan ABP browser.

luntrus

Tja, met Android hoef je ook niks om je privacy te geven, Google verzameld er toch gewoon op los.
30-06-2018, 22:38 door Anoniem
Ja en misschien is het maar een gevoelen van mij, maar het lijkt of de desktop ervaring en die op android elkander steeds meer gaan overlappen. Of is dat maar een raar idee van ondergetekende. Steeds meer monocultuur, steeds meer via dezelfde engines laten verlopen en steeds minder "right to tinker". Op naar de browser en een zoekalgoritme matrix, die ook steeds meer ten dienste van commercie en surveillance komt te staan.

We worden allemaal in een soort van eenzelvig keurslijf gedwongen door o.m. Google met firefox als een soort van dependance. Brave lijkt in deze gelijkvormigheid en verkokering nog een wat eigen gezicht te vertonen. Het is nog steeds van oorsprong "puristisch" en niet zo maar zonder meer volledige overgave aan het main model, maar het moet natuurlijk mee in de vaak afgedwongen richting. Brendan Eich zit immers niet op een eenzaam code-eiland. "Wie Google appelen vaart, die Google appelen eet", zegt het spreekwoord niet voor niets, dan is de trend gezet!

luntrus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.