image

Software ontwikkelaars verantwoordelijk voor veilige software

dinsdag 23 september 2003, 16:42 door Redactie, 3 reacties

Software ontwikkelaars die produkten ontwikkelen voor de Amerikaanse overheid zullen in de toekomst aan strengere security standaarden moeten voldoen, dit om het aantal virus en hack incidenten terug te dringen. Het nieuwe initiatief, geleid door het ministerie van energie, stelt contracteisen voor waarin software ontwikkelaars verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van hun software. De nieuwe manier moet de overheid software laten aanschaffen die veilig is en dat ook blijft, in beide gevallen moet de ontwikkelaar zijn verantwoordelijkheid nemen, aldus een persbericht van het Centrum voor Internet Security. Wat de gevolgen voor ontwikkelaars zijn die onveilige software leveren staat niet in het artikel vermeld.

Reacties (3)
23-09-2003, 16:50 door Anoniem
Ik krijg het vreemde gevoel dat dit niet voor microsoft gaat gelden.

En garanderen dat het veilig blijft lijkt me al helemaal onmogelijk. Dat is oa afhankelijk van hoe de eindgebruiker er mee omgaat
23-09-2003, 16:52 door Anoniem
ben benieuwd voor wie dit precies geldt (dus ook voor MS?) of blijven alle mogelijke leveranciers ver weg.
24-09-2003, 10:17 door Anoniem
Er is een goede methodiek om “veilige software” te maken. Deze methodiek staat beschreven in de ISO/IEC 21827 Systems Security Engineering - Capability Maturity Model.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.