image

Security rapport geeft schuld aan dominantie Microsoft

woensdag 24 september 2003, 10:41 door Redactie, 4 reacties

Virussen en andere cyberaanvallen, die inmiddels op reguliere basis computersystemen ontregelen, kunnen niet gestopt worden zolang Microsoft een dominante positie in computersoftware heeft, aldus een een security rapport dat vandaag zal verschijnen. Doordat meer dan 90% van personal computers gebruik maakt van Windows zijn de meeste computers kwetsbaar voor aanvallen en netwerken makkelijk in gevaar te brengen, zo gaat het rapport verder. De auteurs zien het dan ook als taak van de overheid om Microsoft te verplichten meer van haar code vrij te geven, zodat er betere security tools ontwikkeld kunnen worden. (Yahoo)

Reacties (4)
24-09-2003, 11:45 door Anoniem
Bron code vrij geven voor betere security tools? Wat een onzin. Je hebt dan de code toch, pas dan meteen Windows aan zodat alle slechte code wordt vervangen......of leid de security economie dan schade, omdat zij dan "weinig" anders te doen hebben?
24-09-2003, 12:55 door Anoniem
ze kunnen beter onafhankelijke organisaties e.d. mbv een NDA de source code laten doorlopen.

Zo behoudt MS haar copyright, komen er geen '0-day exploits' uit zodra er een aantal kritieke lekken worden gevonden.

MS zou er volgens mij erg op vooruit gaan als zij een groot gedeelte van BSD gebruiken als basis, zeker qua process / uid gid.
24-09-2003, 13:11 door Anoniem

MS zou er volgens mij erg op vooruit gaan als zij een groot gedeelte van BSD gebruiken als basis, zeker qua process / uid gid.

Doen ze al ... alleen ze maken te veel aanpassingen :-)
25-09-2003, 10:23 door Virtal Technologies
Originally posted by Redactie
Virussen en andere cyberaanvallen, die inmiddels op reguliere basis computersystemen ontregelen, kunnen niet gestopt worden zolang Microsoft een dominante positie in computersoftware heeft, ...
Het zijn bepaalde keuze's die zij in het verleden hebben gemaakt ten goede van min of meer overtrokken gebruikersvriendelijkheid binnen een stand-alone omgeving die de veiligheid in een volkomen networked omgeving parten (zijn gaan) spelen. De dominante rol maakt het des te omvangrijker.

Anders dan bij andere networked systemen staan bij Microsoft initieel vrijwel alle deuren wagen wijd open met alle rechten.

Om met dit bedrijf mee te denken zou het wellicht beter zijn wanneer al hun producten (ook) standaard zeer beperkt zijn in hun rechten. Dat je deze expliciet moet toekennen, in plaats van deze standaard te krijgen.

Ook hun producten zijn met de juiste aandacht, inspanning en middelen (behoorlijk) veilig te krijgen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.