image

Bedrijven testen zelden disaster recovery plan

woensdag 24 september 2003, 11:41 door Redactie, 1 reacties

Teveel bedrijven denken dat ze adequate disaster recovery maatregelen hebben, terwijl niemand eigenlijk weet of ze wel werken en hoe ze geimplementeerd moeten worden. Na 11 september investeerden veel bedrijven in data en disaster recovery maatregelen, maar op het moment zijn we weer terug op het niveau van twee jaar geleden, zo laat de Computer Sciences Corporation weten. Uit onderzoek blijkt dan ook dat 97% van de bedrijven een systeemuitval van een paar uur niet zal overleven. Zo'n 72% heeft een plan voor noodgevallen, maar heeft dit nog nooit getest. In dit artikel gaat men dieper in op het ontwikkelen en testen van disaster recovery processen.

Reacties (1)
24-09-2003, 23:07 door Anoniem
Reden daarvan is, dat niet security-personeel het voor het zeggen hebben, maar managers die geen bal verstand hebben van beveiliging in het algemeen.

Mooi voorbeeld de VN in Baghdad. Men wilde vooral een laag security profiel hebben, dus: geen of helemaal geen beveiliging. Resultaat: een Libanese carbomb reed het terrrein op, en blies zichzelf op. Volgende resultaat: tientallen doden en gewonden, het gebouw grotendeels vernield en in brand. Chaos was compleet.

Bravo jongens! Ga vooral zo door, en laat het de amateurs maar uitmaken hoe beveiliging moet worden opgezet!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.