image

Malwarebytes neemt verschillende adblockers onder de loep

vrijdag 20 juli 2018, 11:15 door Redactie, 1 reacties

Adblockers zijn een belangrijke maatregel om malware-infecties te voorkomen en de privacy te beschermen, zo stelt anti-malwarebedrijf Malwarebytes, dat verschillende adblockers onder de loep heeft genomen. Internetgebruikers die advertenties willen blokkeren hebben verschillende opties.

Zo zijn er allerlei browserextensies beschikbaar, maar kan er ook voor een oplossing zoals een RaspberryPi worden gekozen die advertenties op netwerkniveau blokkeert. Adam McNeil van Malwarebytes besloot naar Adblock Plus, uBlock Origin, NoScript Security Suite en een Raspberry Pi met Pi-hole te kijken. Daarnaast laat McNeil zien hoe deze adblockers zijn te configureren en te gebruiken.

"Wat ik nu besef is dat adblocking vaak iemands persoonlijke ervaring en perceptie van online dreigingen weerspiegelt. De moeite die iemand wil nemen om zich te beschermen kan afhangen van het niveau van tolerantie en compromis dat iemand wil accepteren in ruil voor de aanname dat zijn activiteiten veilig zijn", aldus McNeil. Hij merkt op dat er geen juist of verkeerde manier is om advertenties en trackers te blokkeren en er geen tot weinig overeenstemming lijkt te zijn wat de meest effectieve manier is om dit te doen.

Image

Reacties (1)
20-07-2018, 22:12 door Anoniem
Er wordt hier niet ingegaan op het verschil tussen (derde partij) script-blokkers, zoals NoScript & uMatrix en een injectie blokker oplossing als het Russische Adguard. Deze naast het gebruik van ad-blokker extensies (add-ons) in de gangbare browsers of speciale privacy browsers als Brave en Cliqz bij voorbeeld, maar er zijn nog andere speciale blokkers voor Cryptojacking (mining), speciale fingerprinting, 1-pixel tracking en meer van dit soort van geniepige tracking en monitoring methoden.

Afhankelijk van je browser gedrag zijn bepaalde ad-blokker abonnementen te adviseren. Maar kom je een tk of een su domein tegen dan is het alleen al uit het oogpunt van IDS regels raadzaam om op te letten.

Op het moment test ik Cliqz en vind die wat vriendelijker als de concurrenten als Brave zonder extensies en Iridium met bepaalde extensies als uBlock Origin en uMatrix. Cliqz is bovendien wat sneller dan Brave, die echter wel weer beter voldoet op android dan op de desktop.

Ook bepaalde av bedrijven brengen specifieke privacy-vriendelijke browseroplossingen op de markt (bijvoorbeeld avast). Sommige mensen gebruiken ook de malware listings via Dr Wb extensie of Bitdefender's TrafficLight bijvoorbeeld. WOT is helaas reeds goed door de mand gevallen en voor de veiligheid van webutation wil men ook al niet instaan, dus web reputatie extensies is meestal een no no.

Dat ad-blokken nuttig kan zijn lees je hier: https://www.boozallen.com/s/insight/blog/advanced-persistent-adware.html Maar veiligheid in de browser is ook vaak een kwestie van voortgezette attitude, een goede grondhouding is heel belangrijk om vrij te blijven van crap en malcode.

luntrus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.