image

Privacy luchtreizigers blijft belabberd

vrijdag 26 september 2003, 11:44 door Redactie, 1 reacties

Naar aanleiding van de rechtzaken tegen en kritiek op luchtvaartmaatschappij JetBlue, dat de gegevens van 5 miljoen reizigers aan defensie overhandigde, hebben andere luchtvaartmaatschappijen deze week hun privacy policies en maatregelen bekeken. De meesten waren echter niet van plan om hun policies aan te passen, ook al zijn ze zwakker dan die van JetBlue. Tevens liet een van de grootste reservatie systemen ter wereld, Galileo, weten vast te blijven houden aan haar overeenkomst met de Amerikaanse overheid, om de gegevens van miljoenen reizigers te laten gebruiken voor het controversiele CAPPS II programma. Galileo verdedigt haar actie door te zeggen dat het bedrijf is toegewijd aan het bestrijden van terrorisme, aldus dit artikel.

Reacties (1)
28-09-2003, 20:57 door Anoniem
Galileo doet alsof het toegewijd is aan terrorisme bestrijding. De werkelijkheid blijkt anders te moeten liggen. De VS is een van de belangrijkste 'klanten' van de organisatie. Galileo is nooit zelf met het idee gekomen om klantgegevens te verzamelen om terrorisme te bestrijden. Dat deden ze alleen om marketing redenen. Alleen toen de VS flinke tijd na de terrorisme aanslagen verplicht ging stellen dat alleen passagiers, en dus luchtvaartmaatschappijen, die bijna hun volledige prive gegevens over zouden dragen op de VS mogen vliegen ging Galileo opeens meedoen. Wanneer Galileo niet aan dit spel mee zou werken zullen heel wat maatschappijen moeten kiezen voor een meer welwillende reservatie partij.
Zoals altijd staat dus het economisch belang weer boven de privacy van de klant. Ik heb mijn oplossing al gevonden: gewoon niet meer naar de VS zolang deze absurde situatie bestaat. Zouden meer mensen moeten doen. Als wat meer mensen dat zouden doen zal dit misschien de luchtvaartmaatschappijen, reservatie organisaties en de VS wakker schudden dat ze met het aanhouden van deze regeltjes de economie meer schaden dan goed doen voor zichzelf.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.