image

Steve Ballmer: Hackers zijn criminelen, geen verbeteraars

woensdag 1 oktober 2003, 10:08 door Redactie, 9 reacties

Vraag Microsoft CEO Steve Ballmer of hackers bijdragen aan de IT-industrie, en je krijgt een duidelijk "Nee" te horen. "Hackers zijn criminelen", zo laat de voorman van Microsoft weten, "en verbeteren doen ze ook niet" zo voegt hij later toe. "Hackers zijn mensen die voor miljarden dollars aan schade zorgen, en ze laten zien dat ze helemaal niet zo slim, creatief en geweldig zijn". Ballmer trekt in dit interview fel van leer tegen hackers, die Microsoft veel schade berokkenen en niets meer zijn dan kwaadaardige personen die de wet overtreden. Hij laat ook weten dat Microsoft binnenkort een aankondiging zal doen met betrekking op de security van haar software en het onderwijzen van haar gebruikers.

Reacties (9)
01-10-2003, 10:16 door Anoniem
Zucht.....Crackers en scriptkiddies, ja ! Hackers...NEE
01-10-2003, 10:30 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Zucht.....Crackers en scriptkiddies, ja ! Hackers...NEE

correct.

Maar ja, qua marketing kent iedereen alleen maar 'de kwaadaardige hackers', dus MS speelt daar op in.
01-10-2003, 10:39 door Anoniem
Eigenlijk bedoelt Balmer dat de 'hackers' als schuldige moeten worden aangewezen dat er beveiligingslekken ontdekt worden waardoor MS veel geld moet steken in het dichten van die lekken. Hij schuift dus eigenlijk de schuld van de door MS gemaakte blunders van zich af.
01-10-2003, 12:21 door Anoniem
Het gaat erom of er schade wordt berokkend of niet.

In mijn ogen is het niet schadelijk, maar juist goed als een hacker een lek in een systeem vindt en daar de beheerders van op de hoogte stelt.
01-10-2003, 21:44 door Anoniem
Hackers zijn mensen die voor miljarden dollars aan schade zorgen, en ze laten zien dat ze helemaal niet zo slim, creatief en geweldig zijn.

Hij bedoelt: Microsoft levert meerdere producten die veel fouten en bugs omvatten en dat terwijl zij miljarden er aan verdienen. Wij zijn telkens weer instaat om een nieuw produckt te leveren tegen een hoge prijs met lekken van hier tot Jericho e.t.c.

En dan hackers de schuld geven, zeker geen spiegeltje thuis van microsoft.

Greetz
02-10-2003, 06:04 door Anoniem
Eindelijk de waarheid. Inderdaad zijn dit criminelen. Waarom? Omdat er wordt ingebroken in andermans systeem en inbraak is nu eenmaal een misdrijf.

Jammer voor die oelewappers die zichzelf als volleerde farizee-ers het morele gelijk van hun handelen goedkeuren...
02-10-2003, 08:11 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Eindelijk de waarheid. Inderdaad zijn dit criminelen. Waarom? Omdat er wordt ingebroken in andermans systeem en inbraak is nu eenmaal een misdrijf.

Jammer voor die oelewappers die zichzelf als volleerde farizee-ers het morele gelijk van hun handelen goedkeuren...

als iemand bij jou een briefje in je brievenbus doet waarop hij vertelt dat jouw voordeur op een kier stond, is dat geen inbreken.
02-10-2003, 11:26 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
als iemand bij jou een briefje in je brievenbus doet waarop hij vertelt dat jouw voordeur op een kier stond, is dat geen inbreken.

Prachtige analogie waar ik me helemaal in kan vinden.

Maar als je thuis aangekomen allerlei graffiti op de muren van je huiskamer vind in de trant van 'Kilroy wuz here', is het toch echt vandalisme, zelfs al is het met verwijderbare waterverf gedaan.

Het is een lastig gebied, maar we moeten zeker niet direct iedereen criminaliseren die je oprijlaan betreed.

Als jij beweert dat je huis onmogelijk door indringers is te betreden, zijn er genoeg mensen die dat willen testen om zeker te weten dat het een veilige oplossing is.

Komt men er dan achter dat, als je achter elkaar sleutels in een sleutelgat blijft proppen, de deur opeens opengaat, is dit de schuld van de deur-fabrikant en is *die* verantwoordelijk.

Door al die Lock-pickers in de wereld is het concept 'slot' alleen maar beter geworden.

Het is dus voor de ontwikkeling van belang dat dergelijke personen gaten in software blootstellen. Mensen, zoals Balmer (of moet ik 'aap' zeggen...), zien dit als een bedreiging.

De enige reden dat 't een bedreiging kan zijn is als je *weet* dat je producten lek zijn.....

Mijn 2 eurocenten...
03-10-2003, 13:28 door Anoniem
Originally posted by Redactie
Vraag Microsoft CEO Steve Ballmer of hackers bijdragen aan de IT-industrie, en je krijgt een duidelijk "Nee" te horen. "Hackers zijn criminelen", zo laat de voorman van Microsoft weten, "en verbeteren doen ze ook niet" zo voegt hij later toe.
Verrek zeg, wie heeft het hek open laten staan bij de dierentuin dat Microsoft heet?

Crackers zijn criminelen, hackers BOUWEN CONSTRUCTIEF, VINDEN UIT en LOSSEN PROBLEMEN OP. Daar mag men in dat Redmondse een VOORBEELD aan nemen!

Hacker: "Microsoft: Uw software is vergelijkbaar met een Zwitserse gatenkaas. U zult beter werk moeten verrichten wil Uw systeem geen maatschappelijk gevaar vormen."

Microsoft: "Sjit, dat willen wij niet horen, dat is niet goed voor onze bedrieglijke P.R. - Let's shoot the messengers."

Politie: U rijdt roekeloos meneer!
Meneer: Wat jij, geuniformeerde crimineel!!!

Yeah, right :D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.