image

Tor Project: nieuwe Tor Browser zet gebruiker centraal

donderdag 6 september 2018, 09:44 door Redactie, 4 reacties

Het Tor Project heeft een nieuwe versie van Tor Browser uitgebracht die gebruikers centraal stelt, zo laat de organisatie zelf weten. Tor Browser 8.0 is de eerste versie die op Firefox 60 ESR is gebaseerd. Het bevat daarnaast allerlei aanpassingen die de ervaring van gebruikers moet verbeteren.

Zo is de startpagina aangepast en wordt het bezoeken van .onion-sites en opgezette Tor-circuits anders weergegeven. Daarnaast is er een nieuwe "onboarding experience" die gebruikers uitlegt hoe ze Tor Browser op de beste manier kunnen gebruiken. Verder is de manier voor het aanvragen van een bridge, die kan worden gebruikt in landen waar Tor wordt geblokkeerd, veranderd en is het aantal ondersteunde talen uitgebreid.

Dagelijks maken zo'n 2,5 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun ip-adres en privacy te beschermen, zoals activisten, journalisten en mensen in totalitaire regimes. Tor Browser 8.0 is te downloaden via de automatische updatefunctie van de browser en TorProject.org.

Image

Reacties (4)
06-09-2018, 22:10 door Anoniem
De nieuwe interface is even wennen. Hoe staat het met de veiligheid? Zoveel nieuwe features in 1 keer?

Ik ben wantrouwig geworden naar Tor maar ze mogen best over mijn schouder meekijken. (niet iedereen, daarom gebruik ik Tor, maar Ze/Zij mogen dat wel. Hugs)
07-09-2018, 22:17 door Anoniem
Hoe lang heb je nou moeten googlen voordat je vond wat matchte bij je mening?
Webwereld citeren? Heus? Artikel is 5 jaar oud met armslagen van heb ik hier tot gunder.
Wat denk je dat men heeft zitten doen, ztilzitten? Nope, Torproject heeft in vijf jaar tijd heel veel veranderingen en verbeteringen doorgevoerd en is goed bestand tegen dit soort scarewarevoetbal uitgevoerd in gecontroleerde lab-situaties.

In het TorfaQ van Torproject staat goed beschreven wat ze wel en niet kan betekenen en wat je wel of niet moet doen met inbegrip het nemen van extra maatregelen.
Torbrowser en tor of Tails met tor is een heel solide manier om je privacy en voor anderen hun veiligheid of voor weer anderen hun bronnen te beschermen.
Was dat niet zo geweest dan waren er dagelijks/ wekelijks/maandelijks vele gebruikers slachtoffer en was het direct gedaan met de reputatie van totproject en het gebruik van hun techniek.

Maar dat is dus niet zo met al jaren een paar miljoen gebruikers wereldwijd.
De vraag die je bij elke software zou moeten stellen is wat verwacht jij ervan en voldoet de software aan die verwachting?
Hoe onspecifieker de vraag hoe onspecifieker het antwoord en er bestaat geen software die alles kan.

Maar op dit mment staat niet de gebruiker centraal maar de rampzalig grote hoop problemen en bugs die mozilla veroorzaakt met haar nieuwe browser code.
08-09-2018, 16:09 door Anoniem
@ anoniem van 22:17

Wel met je eens dat de problemen niet in de eerste plaats aan tor liggen, maar wel met alle hoepels die je moet gebruiken om onder het tracking- en monitoring gedrag van de moderne doorsnee browser uit te komen, vooral bij firefox, die zich steeds meer "horiger" heeft opgesteld aan google chrome, qua gebruik van engines o.a. (main, extensie en api). Sommige diepere lagen van de browser zijn niet meer toegankelijk - DNSSEC extensie werkt bijvoorbeeld niet meer, problemen met NoScript e.d.

Wat als mozilla ook gaat volgen met het niet meer weergeven van https: en www en iets anders gebruiken gaat voor de URL/uri, zoals Google van plan is - alles versleuteld via het non-public Interwebz, steeds meer security through obscurity? Iedereen met een google account bijvoorbeeld is aan deze archont-goden overgeleverd en dat is een goed technisch te onderbouwen verhaal.

Maar wat zijn de alternatieven? Brave of een gedecentraliseerde peer to peer browser met blochchain-achtige oplossingen.
Op basis van Beaker - zie je dns query logs voor een indicatie?

De uienschil is een prachtig concept net als de scriptblocker van Giorgio Maone (NoScript), alleen de voortdurende frustratie door de ad-tracking gedreven Big Tech corporaties, samen met de surveillance-state-sn**pers, maakt dat het steeds moeilijker blijft wat anonimiteit en onafhankelijkheid overeind te houden. Na 12 jaar 3rd party website scanning en script-error-hunting kan ik dat wel vaststellen.

Wil je los van Google bijvoorbeeld wat browsen, zit je voortdurend captcha's in te vullen om aan te tonen dat je een mens bent en geen bot. Ik zie dat we steeds minder ruimte krijgen voor resource engineering, tweaken e.d. Er wordt gejaagd op anonimisering guru's, privacy-activisten worden zwart gemaakt en is men liever kwijt dan rijk. Het wordt deze mensen met relevante kennis niet in dank afgenomen, wat ze doen. Helaas is dat de situatie. Waar komt toch die controledwang vandaan bij Groot Commercie en het Surveillance Imperium?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.