image

Schneider Electric levert klanten besmette usb-sticks

vrijdag 7 september 2018, 10:02 door Redactie, 5 reacties

Schneider Electric, aanbieder van energiebeheerssystemen, heeft klanten besmette usb-sticks bij de eigen producten geleverd. Het gaat om usb-sticks die bij de Conext Combox en Conext Battery Monitor zitten. Beide producten zijn onderdeel van de zonne-energiesystemen van het bedrijf.

In een waarschuwing aan klanten stelt Schneider Electric dat de usb-sticks tijdens de productie bij één van de leveranciers met malware besmet zijn geraakt. Om wat voor malware het precies gaat laat het bedrijf niet weten. Wel zou de malware door alle bekende anti-virusprogramma's moeten worden gedetecteerd en verwijderd, aldus de waarschuwing (pdf). Klanten krijgen het advies om de besmette usb-sticks niet aan te sluiten. Wanneer de usb-sticks wel zijn aangesloten wordt aangeraden een volledige scan van het systeem uit te voeren.

Vorig jaar kwamen IBM en Lenovo nog in het nieuws omdat ze besmette usb-sticks aan klanten hadden geleverd en eerder dit jaar werd bekend dat de Taiwanese politie tijdens een conferentie besmette usb-sticks had uitgedeeld.

Reacties (5)
07-09-2018, 10:11 door Anoniem
En welke malware gaat het om in dit geval?

Lijkt me niet geheel onbelangrijk om te weten.
07-09-2018, 10:41 door Anoniem
Door Anoniem: En welke malware gaat het om in dit geval?

Lijkt me niet geheel onbelangrijk om te weten.


"Om wat voor malware het precies gaat laat het bedrijf niet weten."
07-09-2018, 13:44 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 07-09-2018, 13:45
Op het internet vind je er maar weinig over, en als je dan wat vindt, dan wordt weer verwezen naar de PDF-file van het bedrijf waar je ook al niet veel wijzer van wordt.

Dit is duidelijk geen manier van doen, want welke virusscanners detecteren de malware dan, en welke third-party organisatie was verantwoordelijk voor deze besmetting? Vragen waar men geen antwoord op krijgt.
09-09-2018, 19:18 door Anoniem
Slim die gasten die denken even te kunnen inbreken via zulke zielige acties. Sja met stux ging het best ok (kuch kuch).

Iedergeval mensen... USB STICKS... goed scannen partitioneren en formateren (lastige truuck, gebruik linux hiervoor aub).
10-09-2018, 10:06 door Anoniem
Nog simpeler, Je moet een USB stick behandelen als je eigen geslacht, nooit in vreemde gaten steken als je geen problemen wilt.

Ik heb eigen sticks die ik gebruik en allen zijn geformateerd via TailsOS.
Als ik al USB sticks gebruik.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.