image

Virusschrijfster Gigabyte weinig sympathie voor domme gebruikers

maandag 6 oktober 2003, 11:17 door Redactie, 2 reacties

Dat niet alle virusschrijvers kwade bedoelingen hebben probeert de 19-jarige Belgische virusschrijfster Gigabyte duidelijk te maken. De Belgische heeft al 17 virussen geschreven, maar volgens eigen zeggen er niet een via het Internet verspreid. Ze stuurt de virussen echter naar anti-virus bedrijven als "proof-of-concept". Gigabyte, die zelf interesse in virusschrijven kreeg door het zien van de film "The Net", heeft weinig sympathie voor Internetgebruikers die per ongeluk virussen verspreiden door e-mail bijlages te openen. In dit artikel, dat verder gaat over het laat reageren van bedrijven op lekken en virussen, komen naast Gigabyte ook de Nederlanders Jan Reilink van het Dutch Security Information Network en de 21-jarige Thijs Bosschert, die lekken in Yahoo en Hotmail publiceerde, aan het woord.

Reacties (2)
06-10-2003, 23:27 door Anoniem
Nou nou, dat valt ook wel weer mee: zondag was mevrouw Gigabyte nog in een groot item van het jeugdjournaal over de gevaren van computer virussen. Daar legde ze maar al te graag, en nog zeer duidelijk ook, uit hoe je virussen in je email box kan herkennen en wat je zeker niet en wel moet doen om besmetting te voorkomen.
Ik neem dus aan dat die weinig sympathie slaat op mensen die ondertussen eigenlijk beter moeten weten omdat ze al een behoorlijke tijd gebruik van computers maken maar er gewoon weinig tot geen aandacht aan willen schenken om veilig te werken.
08-10-2003, 01:29 door Anoniem
Ze heeft wel virussen via Internet verspreid. Ze staan gewoon op haar site. Ze speelt het heilige boontje.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.