image

Link tussen virusschrijvers en terroristen onderzocht

dinsdag 7 oktober 2003, 16:38 door Redactie, 2 reacties

De Engelse Hi-Tech Crime Unit werkt sindskort met anti-virus bedrijven samen om de link tussen virusschrijvers en extremistische groeperingen te onderzoeken. Zo onderzoekt men of er in de source code van schadelijke virussen bepaalde patronen te vinden zijn en kijkt men of deze het werk zijn van bepaalde groeperingen of misdaad syndicaten. Men hoopt in de code aanwijzingen over de identiteit, motief en mogelijk toekomstige acties van de virusschrijver te vinden. De Hi-Tech Crime Unit bereidt haar verdediging voor op een mogelijk virusaanval. Er zijn echter nog geen bewijzen gevonden dat recente virussen door misdadigers of terroristen gemaakt zouden zijn. (Reuters)

Reacties (2)
07-10-2003, 16:42 door Anoniem
als Amerika dit betaald zal het wel worden: "Schrijf een virus dus ben je een terrorist"

maw: "Either you are on our side! Or you are a virus writing terrorist!"
07-10-2003, 20:04 door Anoniem
Au, dat wordt een vruchteloze poging. De meeste virussen die tot op heden zijn geschreven zijn afkomstig van personen die dit 'avontuur' geheel zelfstandig ondernemen. Daar kan je dus geen leer uit trekken hoe extreme groeperingen in de toekomst te herkennen zijn.
Het zoeken naar goede voorbeelden loopt ook al stuk doordat van de meeste virussen niet eens bekend is door wie ze gemaakt zijn. Dat wat nog overblijft is nou niet bepaald een goede basis om extremistische groepen in de toekomst in veel gevallen te herkennen.
Het onderzoek naar patronen zal eerder uitlopen op een conclussie dat het zo gemakkelijk is om de gebruikte infectie en schade methodes te kopieeren of achtergrond informatie over bugs te vertalen in een virus dat bijna iedereen die een beetje kan programmeren wel een virusmaker kan zijn. Zonder goede bewijzen dat virusschrijvers banden hebben met extremistische groeperingen en ze echt totaal andere virussen schrijven is jezelf beschermen door een goede virusscanner te gebruiken,deze goed up-to-date te houden, op tijd securitypatches installeren en zorgen dat iedereen zn verstand gebruikt bij het openen van attachments nog de veiligste oplossing om aanvallen af te slaan. Ongeacht of het virus nou van extremisten afkomstig is of onnozele scriptkiddies.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.