image

De werkelijke dreiging van bedrijfsspionage

dinsdag 14 oktober 2003, 10:44 door Redactie, 3 reacties

Geloof het of niet, maar de kans bestaat dat werknemers in uw bedrijf op dit moment produkt ontwerpen, marketing plannen, onderzoek en ontwikkel bestanden en ander intellectueel eigendom stelen. Iets wat de top bestuurders van vele grote en kleine bedrijven, die miljoenen euro's door bedrijfsspionage hebben verloren, kunnen bevestigen. Het onderwerp van economische spionage wordt vaak over het hoofd gezien en zaken als virusschrijvers en netwerk hacks krijgen vaker de aandacht. Toch kan goed geplande economische spionage voor meer schade zorgen dan enige andere security aanval. Het is dan ook van het grootste belang om als bedrijf hier tegen beschermd te zijn, zo wordt in dit uitgebreide artikel besproken.

Reacties (3)
14-10-2003, 14:38 door Anoniem
Helaas is deze waarschuwing niet alleen actueel, ook in het verleden kwam dit verschijnsel voor. Een mooi voorbeeldje: mijn vader had in Belgie een bedrijf opgestart en nam een vertegenwoordiger in dienst. Later kwam hij er achter dat de vertegenwoordiger stiekem in zee was gegaan met een van onze concurenten en speelde belangrijke informatie door.

Moraal van het verhaal: een gewaarschuwd mens telt inderdaad voor twee!
14-10-2003, 15:16 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Moraal van het verhaal: een gewaarschuwd mens telt inderdaad voor twee!
Maar ook vaders kunnen doorgaan voor bedrijfsspion. (!)
Zo had ik plannen voor een digitale stad voor mijn regio, maar ging pa er met een 'concurrent' aan werken. Gevolg: geen digitale stad, maar een ander initiatief van hun. Dat is nog maar het topje van die fukker.

Wees vooral met prille idee'tjes en testcases heel spaarzaam met je communicatie naar buiten toe, ten opzichte van alles en iedereen. Geen hints, geen info's, helemaal niks.
Tegen de tijd dat het idee/product is uitgewerkt en productie draait vernemen ze er zelf wel op de juiste wijze van.

Diefstal van intellectueel en dus industrieel eigendom vormt de grootste bedreiging dat een bedrijf kent.

Dat kent dan ook de hoogste prioriteit bij security. Dat is security. Ook het weren van virussen en crackers is vanwege bescherming van het intellectueel en industrieel eigendom alsmede ter waarborging van de continuiteit.
14-10-2003, 15:21 door Anoniem
Niet voor niets: Keep your friends close and your enemies closer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.