image

Ghost 8.0 moet patchen makkelijk maken

maandag 20 oktober 2003, 13:32 door Redactie, 2 reacties

Vandaag verschijnt Ghost 8.0 van Symantec. Deze nieuwe versie moet het patchen van notebooks en PC's in middel tot grote bedrijven makkelijk maken. In de vorige versie konden systeembeheerders vanuit een centrale plek computers updaten met nieuwe applicaties of besturingssystemen. In Ghost 8.0 is het nu ook mogelijk om patches massaal toe te passen. Om de hoeveelheid bandbreedte die dit nieuwe trucje gaat kosten te beperken kan de tool zien welke desktops voldoende ruimte en geheugen vrij hebben. Ook kan het zien welke PC's niet de laatste updates hebben gehad, om ze dan remote toe te passen. Meer over Ghost is te vinden op deze pagina van Symantec. (Zdnet)

Reacties (2)
20-10-2003, 13:38 door Anoniem
hm.. ik kijk uit naar de automatische patch server van Microsoft. Indien deze z'n werk goed doet scheelt het al een hoop.
20-10-2003, 13:50 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
hm.. ik kijk uit naar de automatische patch server van Microsoft. Indien deze z'n werk goed doet scheelt het al een hoop.

Deze patch server bestaat enigsinds al in de vorm van een SUS server, echter zijn er wat ingrepen nodig aan de client kant (registry), echter zijn dit alleen de dingen die op de windowsupdate site verschijnen en moeten handmatig worden goedgekeurd aan de server kant.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.