image

Beloning Microsoft meer PR dan goed beleid

donderdag 6 november 2003, 10:05 door Redactie, 2 reacties

Gisteren maakte Microsoft bekend dat het 500.000 dollar aan beloningen zal uitloven voor tips die leiden tot de arrestatie van de MSBlast en SoBig virusschrijvers. Volgens verschillende experts is het echter een grote PR-actie in plaats van een doelgericht beleid om iets aan de virusproblematiek te doen. Het aantal virusschrijvers dat gevonden en veroordeeld wordt is namelijk zeer klein. Door deze actie laat Microsoft het grote publiek zien dat ze deze security dreigingen serieus nemen en er iets aan doen, aldus Doug Isenberg. Waarschijnlijk wordt 90% van de virusschrijvers aangehouden omdat ze andere mensen over hun virus vertellen. De laatste jaren is echter niemand voor het schrijven en verspreiden van grote virussen aangehouden, zo gaat Isenberg in dit artikel verder.

Reacties (2)
06-11-2003, 10:32 door Anoniem
misschien moet m$ eens na gaan denken aan de reden waarom er zoveel virussen voor haar besturingssysteem gemaakt worden.
en dat ligt niet alleen aan buggy code, maar vooral ook aan de haat dat het verspreidt.
06-11-2003, 12:42 door Anoniem
Die beloning kunnen ze beter uitloven aan OpenSource programmeurs als Microsoft security dreigingen serieus neemt en er daadwerkeljk iets aan wil doen.

Voordat zij in staat zijn fatsoenlijke software te schrijven, zal er waarschijnlijk eerst een revolutie plaats moeten vinden in denk- en werkwijze bij het Redmondse.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.