image

Bestuurders snappen nog steeds weinig van security

donderdag 6 november 2003, 12:46 door Redactie, 1 reacties

Cyberterrorisme en andere gehypte dreigingen bleken uiteindelijk het risico te vormen dat de experts hadden voorspeld. De grootste tech dreiging is echter binnen bedrijven aanwezig, namelijk medewerkers en interne processen, aldus Arjen van Zanten van KPMG. Hij beweert dat er nog steeds een cultuur barrière bestaat tussen IT-afdelingen en het bestuur. "De raad van bestuur begrijpt niets van security", zo laat in dit artikel weten. Volgens Tom Scholtz van de Meta Group zien echter steeds meer bedrijven het belang van security in.

Reacties (1)
06-11-2003, 13:34 door Anoniem
Het feit dat netwerken meer en meer met elkaar verbonden worden (denk aan extranetten, remote access e.d.) leidt tot een verhoging van het percentage externe bedreigingen.
Het is echter niet zo dat daardoor de interne bedreigingen automatisch afnemen.

Het klinkt veel spannender om te zeggen dat een externe hacker bezig geweest is. Dat levert van die "romantische" beelden op, van zo iemand in een half-duistere kamer, verlicht door de gloed van het scherm van z'n laptop, terwijl er een zwaar beveiligd systeem met 4 keystrokes gehackt wordt.
het idee dat die saaie boekhouder in dat grijze pak wel eens veel meer schade kan aanrichten kan men zich niet voorstellen.

Maar dat laatste is nauwelijks een IT-vraagstuk, het is een vraagstuk van interne controle. En dit is iets waar de gemiddelde audit-afdeling van bijvoorbeeld KPMG een antwoord op kan geven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.