image

Google helpt ontwikkelaars bij beveiligen van 1 miljoen apps

vrijdag 1 maart 2019, 10:43 door Redactie, 4 reacties

Google heeft de afgelopen jaren meer dan 300.000 ontwikkelaars geholpen bij het beveiligen van meer dan 1 miljoen Android-apps in de Google Play Store. Vijf jaar geleden lanceerde het bedrijf het Application Security Improvement Programma, dat ontwikkelaars tips geeft om veiligere apps te ontwikkelen.

Zodra een Android-app wordt aangemeld voor de Google Play Store voert Google een scan uit. Er wordt dan naar verschillende soorten kwetsbaarheden gezocht. Zodra de scan een probleem aantreft wordt de ontwikkelaar gewaarschuwd en krijgt die advies om het euvel te verhelpen. App-ontwikkelaars moeten deze problemen eerst oplossen voordat de app in de Play Store gepubliceerd kan worden.

Sinds het programma begon heeft Google naar eigen zeggen meer dan 300.000 ontwikkelaars geholpen met het verbeteren van meer dan 1 miljoen apps. Vorig jaar kregen 30.000 ontwikkelaars hulp bij het beveiligen van meer dan 75.000 apps. Google heeft het programma inmiddels verder uitgebreid en apps worden nu ook onderzocht op kwetsbaarheden als SQL Injection, gelekte third-party inloggegevens en verschillende scriptingaanvallen.

Image

Reacties (4)
01-03-2019, 10:49 door Anoniem
Een miljoen man, een miljoen gewoon.

Ik vraag me toch af hoeveel van dat miljoen ook werkelijk een beetje nuttig zijn, en niet alweer de zoveelste ver-app-ificatie van een website.
01-03-2019, 10:55 door Anoniem
Ik hoop dat ze die scans voortdurend blijven verbeteren. We horen regelmatig van apps, die dingen doen die niet mogen of die bij een update worden voorzien van "malicious content". Het lijkt me dus, dat updates alleen via de play store mogen bij een goedgekeurde app en dat elke update ook eerst door de scan moet.

Bovendien is een regelmatige "servicescan" door bestaande apps ook zinvol, zodra er een verbetering aan de scan is toegevoegd. Alle apps die dan gevonden worden met rotzooi erin, zouden dan uit de store moeten vallen en op de telefoons verwijderd of iig uitgeschakeld moeten worden, tot er een goedwerkende update voor is.
01-03-2019, 11:10 door Anoniem
Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de data alleen naar google lekt!
01-03-2019, 12:29 door Anoniem
Door Anoniem: Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de data alleen naar google lekt!

Wat ze ook doen het is nooit goed kennelijk....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.