image

Shodan komt met 'Google Alert' voor apparaten op internet

donderdag 28 maart 2019, 17:27 door Redactie, 5 reacties

IoT-zoekmachine Shodan heeft een nieuwe dienst gelanceerd waarbij organisaties de apparaten en systemen die ze aan het internet hebben blootgesteld kunnen monitoren en worden gewaarschuwd als er iets onverwachts opduikt. Shodan-oprichter John Matherly vergelijkt het met het instellen van een Google Alert voor een bepaald woord of woorden, alleen dan voor apparaten op het internet.

Via Shodan Monitor kunnen bedrijven zowel hun ip-adressen en ip-reeksen laten monitoren, als opgegeven apparaten en andere systemen. Zodra de monitoringsdienst iets onverwachts vindt krijgt de organisatie meteen een waarschuwing. De afgelopen jaren hebben onderzoekers via Shodan tal van databases, installaties en systemen gevonden die onbedoeld voor heel het internet toegankelijk waren. De "network alerts" van Shodan Monitor moeten dit voorkomen. De monitoringsdienst is gratis te gebruiken voor betalende gebruikers van de zoekmachine.

Reacties (5)
28-03-2019, 21:09 door Anoniem
Laat ie dan meteen ook stoppen met het afscannen van alle adressen van mensen die daar niet om gevraagd hebben!

(kom er niet mee dat je je kunt afmelden, dat is een no-op. net als bij stretchoid.com)
29-03-2019, 00:30 door Anoniem
Door Anoniem: Laat ie dan meteen ook stoppen met het afscannen van alle adressen van mensen die daar niet om gevraagd hebben!
Tuurlijk, en dan stoppen de huis-tuin-keuken criminelen ook met binnensluipen door al die openstaande deuren en ramen :).
29-03-2019, 09:09 door Anoniem
"De monitoringsdienst is gratis te gebruiken voor betalende gebruikers van de zoekmachine". Dan zou ik meneer ook graag een paar centen per poortscan in rekening brengen. Er komt al genoeg voorbij dus als nu alle witte hoedjes het ook nog eens gaan doen....
29-03-2019, 10:50 door Anoniem
Je moet het de ijzerwinkelier niet kwalijk nemen als een vijl voor inbraak of uitbraak wordt gebruikt. Elke sleutelmaker is geen vervalser of handlanger
Er zijn er wel veel en kennelijk ontlopen velen hun straf. Shodan is toch een neutrale tool. Je kan met de kennis beter beveiligen, maar dommerds prefereren steeds security through obscurity, als ze weer eens main opinion nawauwelen.
luntrus
31-03-2019, 14:41 door Anoniem
Daarom is het beter te weten, wat er gebeurt, dan dat men als goegemeente voortdurend in onzekerheid moet verkeren.

Net als alle ziekenhuis patienten, die niet weten dat hun data al zijn toegevoegd aan de Google Cloud.
Alleen Google en de ziekenhuizen weten dit.

Voor Google staffers is het niet zo moeilijk om de geanonimiseerde data weer te herleiden tot de respectievelijke personen.

Ben het wel eens met anoniem van 9:09, dat vertrouwen in wat er met je data gebeurt steeds meer een uitgehold begrip wordt, We zijn overgeleverd aan wat de prevalerende interessen zijn van de samenspannende op mega-profijt gerichte grootgraai industrie met nationale en steeds meer supra-nationale of globalistische vrijwel dictatoriaal opererende overheden.

Zie hoe moeilijk het is voor Zwitserland bij de EU te blijven en toch enigszins baas in eigen huis te zijn?
Hoe hoog de roamingkosten kunnen zijn voor een paar minuutjes bellen naar het Land der Tempeliers?
Ben benieuwd wat de telco's gaan rekenen na de Brexit finale?

Ook wat er blijkt waar te zijn van de Russian collusion verhalen als dat vast te stellen valt,
wanneer in het kader van een cyberoefening de Russsiche Federatie zich even loskoppelen gaat van het Interwebz wereldgrid? Wat is waar en wat probeerden anderen de ander in de schoenen te schuiven aan cloak & dagger desinfo?

Aarzelt KPN met Huawei uitrol vanwege Amerikaanse protectie maatregelen of echt uit angst voor Chinese backdoors?

De juiste info verkrijgen wordt dus voor de gewone man, vrouw en kind een bijna onmogelijke taak.
Wim Zonneveld had het destijds al goed gezien en al door met zijn "we worden bel*zerd en we worden bed*nderd",

J.O.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.