Apple heeft tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) een nieuw systeem aangekondigd dat het mogelijk voor gebruikers maakt om via hun Apple ID op websites en apps in te loggen en zo een account aan te maken. Sign In with Apple moet meer privacybescherming bieden dan soortgelijke authenticatiesystemen van Facebook en Google.
"Sign In with Apple maakt het eenvoudig voor gebruikers om met hun bestaande Apple ID op apps en websites in te loggen. In plaats van formulieren in te vullen, e-mailadressen te verifiëren of wachtwoorden te kiezen, maken gebruikers gewoon gebruik van hun Apple ID om een account aan te maken en een app meteen te gebruiken", aldus Apple. Elk account dat Sign In with Apple gebruikt is automatisch met tweefactorauthenticatie beschermd.
Tevens biedt het antifraudemaatregelen zodat ontwikkelaars weten dat nieuwe gebruikers echte mensen zijn en geen bots. Een andere feature van Sign In with Apple is een relaydienst. Hierdoor hoeven gebruikers niet meer hun e-mailadres met de app of website te delen, maar kunnen ze nog wel berichten van de ontwikkelaar ontvangen. "Sommige privacybewuste gebruikers zullen ervoor kiezen om hun persoonlijke e-mailadres privé te houden en de e-mailrelaydienst van Apple gebruiken bij het aanmaken van een account", zo meldt het bedrijf.
Verder stelt Apple dat het de activiteiten van gebruikers in apps en op websites niet volgt en ook geen profiel van het gebruik maakt. Het verzamelen van data is beperkt tot gebruikersnaam en e-mailadres. Informatie van de ontwikkelaar en zijn gebruikers blijven daardoor bij de ontwikkelaar, zo claimt het bedrijf. Sign In with Apple werkt met iOS, macOS, tvOS en watchOS. Het is ook mogelijk om de inlogdienst toe te voegen aan websites en apps die op andere platformen draaien. Naar verwachting zal Apple deze zomer een betatest van het inlogsysteem starten.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.