Door Anoniem: Natuurlijk is het veiliger om vaak je wachtwoord te veranderen. En dan natuurlijk een goed sterk wachtwoord te nemen. Niet iets met volgende nummers.
Hoezo is vaak je wachtwoord veranderen "natuurlijk" veiliger? Waar beschermt het volgens jou nu precies tegen?
Een van de dingen die het zeker doet is gebruikers irriteren. Het levert ook gedoe op met "wat was mijn wachtwoord ookalweer?!?" en werkt daarmee opeenvolgende nummertjes in de hand.
Maar ik gebruik al jaren geen wachtwoord meer voor DigiD. Ik gebruik de veel gemakkelijkere app.
Alleen als ik deze app moet (her)activeren, heb ik het wachtwoord nodig. Nadeeltje... Ik weet hem dan nooit meer, en moet hem resetten.
Da's ook een soort van wachtwoord veranderen, nietwaar?
De App werkt gewoon super, eenvoudig, subliem en vooral veilig. Het is een echte verbetering tov wachtwoorden of SMS.
En dat weet je omdat... de watzalhetzijn 26 miljoen lijnen code[1] in android (en een onbekend maar wellicht vergelijkbaar aantal in iOS) zeker en vast nooit problemen kunnen opleveren want geschreven door google (of apple) en die zijn onfeilbaar? OverheidsICT-"app" code nog niet eens meegeteld.
Schattingen variëren maar een defect per honderd regels code ligt toch wel in de lijn der verwachting. In die zin, en dus ook vanuit veiligheidsoogpunt, is minder code beter.
[1] AOSP java+cpp, zoals hier te zien:
https://gist.github.com/chris-piekarski/5686731 Dat is een hele ruwe schatting. En je zou eigenlijk alle commentaren er eerst uit moeten gooien, bijvoorbeeld, maar die xml rommel doet ook wat maar die tel ik dan weer niet als 'code'. Ook al zou het niet de eerste keer zijn dat een stuk defecte xml tot een veiligheidsprobleem leidt. Ook weggelaten is de vendor-specifieke meuk en de baseband processor en alle code die daarop zit; zonder "red/black"-architectuur kun je daarmee ook naarbinnen, en dat spul wordt nog veel minder op veiligheid getest, eigenlijk alleen maar op functie tegenover de torens en daar zijn maar een paar merken van. In die zin zijn smartphones ongeveer net zo lek als SS7. En als het goedkope meuk is uit China met achterdeur reeds door de fabriek is ingebouwd is het evengoed game over. Oftewel, hoe meer lijnen code, hoe meer vreugd.