image

Mozilla ontslaat personeel om internet te kunnen verbeteren

donderdag 16 januari 2020, 13:58 door Redactie, 6 reacties

Mozilla heeft gisteren meerdere medewerkers ontslagen om naar eigen zeggen het internet in de toekomst te kunnen verbeteren. "Om de nieuwe producten te ontwikkelen waarmee we de toekomst kunnen veranderen moeten we dingen anders doen, waaronder het beschikbaar maken van middelen voor dit doel", aldus Mozilla-ceo Mitchell Baker in een verklaring.

Baker stelt dat Mozilla zeer veel in innovatie investeert. "Om dat verantwoordelijk te kunnen doen hebben we ook wat lastige keuzes moeten maken, wat tot het opheffen van functies bij Mozilla heeft geleid." De Mozilla-ceo benadrukt dat de softwareontwikkelaar uitzicht op toekomstige inkomsten heeft, maar er nu geïnvesteerd moet worden. "Om op verantwoorde wijze te investeren om het internet te verbeteren, moeten we binnen de grenzen van onze financiën werken."

"We moeten deze moeilijke beslissingen nemen omdat het online leven beter moet zijn dan het nu is. We moeten de impact van de hedendaagse technologie verbeteren. We moeten ervoor zorgen dat de tech van morgen zo wordt gemaakt dat het mensen en hun privacy respecteert, en ze echte onafhankelijkheid en zinvolle controle geeft. Mozilla bestaat om die uitdagingen aan te gaan", aldus Baker. Volgens TechCrunch zijn er zeventig mensen ontslagen en wordt er 43 miljoen dollar in nieuwe producten geïnvesteerd.

Reacties (6)
16-01-2020, 14:14 door Anoniem
Geen idee wat er zich werkelijk afspeelt maar ik zie mozilla nu niet echt als de grote vernieuwers van "het internet". Ze knutselen wat met hun webbrowser en dat was het wel zo'n beetje.
16-01-2020, 14:15 door Anoniem
Zelf miljoenen aan de top willen en degene die innovatie creëren en onderhouden ontslaan.
16-01-2020, 15:47 door Anoniem
Sign of the times,

#sockpuppet
16-01-2020, 16:45 door Anoniem
Het internet is geen verdienmodel. Daar is het nooit voor bedacht. En het zal het nooit worden ook. Want daar is het te goed voor bedacht.

Het is wel vitale infrastructuur geworden, net als wegen en dijken.

Het gebruik is inmiddels groter dan het radio luisteren en TV kijken uit het verleden. Waar dan apart kijk- en luistergeld voor werd opgehaald. En er in huis werd gecontroleerd of men ontvangstapparatuur had (!!!!). Later is dat kijk- en luistergeld opgeheven en werd het uit de algemene pot betaald. Omdat vrijwel iedereen toen radio en TV had.

Het gebruik van internet, maar ook de economische grote waarde van vrije communicatie overal, is inmiddels denk ik wel even groter dan TV en radio van toen. Alle redenen om de infrastructuur zelf uit de algemene middelen te halen. Zodat die veilig is en ook voor iedereen toegankelijk.

Maar dan wel zoals we al eeuwen dijken bouwen. Achter de dijk wonen ook dieven en boeven. En lieden van andere gezindte. Lui met verwerpelijke meningen. Maar allemaal een knaak in het potje, dijken bouwen en bewaken. Als je dat laatste niet doet, en er prikt iemand in de dijk (overheid of niet) dan verzuipen we uiteindelijk allemaal.

En om terug te komen bij het begin, aan een dijk zit ook geen verdienmodel. Eigenlijk. Het is tot algemeen nut en genoegen, en dat is een taak voor staat en democratie.

Zeker nu ik vandaag weer lees dat zelfs geen kamerlid meer bij de les kan blijven zonder te pas en te onpas op een mobieltje te kijken. Hoeveel meer bewijs wil je dan nog weten.

Allemaal een knaak in de pot, en open en toegankelijke communicatie voor iedereen. Tot algemeen nut en genoegen.

U mag nu de stemkastjes pakken.
18-01-2020, 10:37 door Joep Lunaar
Door Anoniem: Geen idee wat er zich werkelijk afspeelt maar ik zie mozilla nu niet echt als de grote vernieuwers van "het internet". Ze knutselen wat met hun webbrowser en dat was het wel zo'n beetje.
Zelden zo domme reactie gezien.
20-01-2020, 15:59 door Anoniem
Door Anoniem: Het internet is geen verdienmodel.

Dat klopt, Mozilla is dan ook een non-profit organisatie.

Dus dit is waarschijnlijk niet de post om daar op te wijzen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.