Door Anoniem: Ik ben niet bekend met de term microservices.
Begrijp ik het goed dat het voorgeprogrammeerde objectclassen/templates of codesnippets zijn, die je standaard in een framework/codebase opneemt?
Nee. Er is een wikipedia-artikel in het Engels (vol met buzzwords en bullshit) waar je een idee van wat het is uit kan halen.
Het idee is dat je een stukje software hebt dat "een ding doet", bijvoorbeeld je inlogstatus vertelt of de tijd op de server of het aantal ingelogde klanten of de meest recente aanbieding of weetikhet, en dat beschikbaar maakt over, bijvoorbeeld http, dus via een URL, en dan wellicht zonder dat dat ding laten doen ook resulteert in een hele html-pagina. Dan bouw je vervolgens de html-paginas van je website als html-met-javascript die al die kleine "doet een ding"-URLs vanaf de bezoeker zijn computer opvraagt om dan in de browser je pagina inelkaar te klussen met de non-html (of niet-complete-pagina-html, oftewel "partiele resultaten", http-halffabrikaat) die je uit die "microservices" terugkrijgt.
Wat dan (dixit dat wikipedia-artikel) "lichtgewicht" is per "microservice". Maar welbeschouwd niet heel erg "lichtgewicht" in de browser en ook al niet op het netwerk en ook al niet op de server, als je het totaalresultaat bekijkt.
Oftewel luchtfietserij van webdevelopers die door hun leuke ideetjes het grote plaatje van de slome website niet meer kunnen zien. Op hun eigen computers, lekker snel met snelle verbinding naar de testserver, zal het allemaal wel leuk lopen. Op langzame browsers bij de bezoeker met een oud reutelbakkie en teveel tabs open en een nat draadje tussen twee blikjes als internetverbinding zakt het hele feest inelkaar want niet vooruit te branden. Dan heb je meer aan gewoon een ouderwetse html-pagina die met die ene http-aanvraag ook zo ongeveer wel klaar is.