image

Zo'n 130 Twitteraccounts doelwit van aanvallers achter bitcoin-scam

vrijdag 17 juli 2020, 09:25 door Redactie, 3 reacties

Zo'n 130 Twitteraccounts waren het doelwit van de aanvallers die woensdagavond verschillende accounts van bedrijven en beroemdheden wisten over te nemen en gebruikten voor een bitcoin-scam. Volgens Twitter is een klein deel van deze 130 accounts door de aanvallers gekaapt en gebruikt voor het versturen van tweets. In deze tweets werd gesteld dat wie een bedrag aan een opgegeven bitcoin-adres overmaakte, het dubbele bedrag zou terugkrijgen.

Twitter zegt in een update over het incident dat het samen met de getroffen accounteigenaren werkt. Zo wordt onder andere gekeken of de aanvallers toegang tot niet-openbare data hebben gekregen. Vanwege de aanval heeft Twitter de optie voor gebruikers om hun Twitter-data te downloaden voor alle gebruikers voorlopig uitgeschakeld.

Verder laat de microbloggingdienst weten dat het maatregelen heeft genomen om de systemen te beveiligen en bezig is met het beoordelen van langetermijnmaatregelen die het mogelijk zal nemen. Twitter zegt op een later moment met meer details te komen. Gisterenavond maakte het bedrijf al bekend dat er geen bewijs is dat de aanvallers toegang tot wachtwoorden van getroffen accounts hebben gekregen.

Reacties (3)
17-07-2020, 09:32 door Anoniem
Een klein deel wellicht maar wel high profiles met miljoenen volgers.....
17-07-2020, 10:17 door Anoniem
Ik zit wel een beetje te wachten op het technische aspect van het verhaal (vervolg). Ik lees overal dat het waarschijnlijk om insiders of phishing ging op twitter medewerkers. Het is wel interresant.

"overal" is bijvoorbeeld threatpost en twitter als bedrijf zelf
17-07-2020, 12:35 door Anoniem
De emmer komt steeds voller met gaten te zitten, straks te gebruiken als vergiet.
Laat men dit zo maar doorgaan en gaan we toch eens denken aan een privacyveilige overhaul.

Wie willen dit toch steeds maar viooruit schuiven en maar mondjesmaat patchen.
Iedereen loopt straks gevaar, elk Twitter account.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

J.O.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.