De optie voor eigenaren van een Ring-deurbelcamera om end-to-end encryptie in te schakelen is nu wereldwijd beschikbaar. Sinds januari van dit jaar konden Amerikaanse gebruikers de maatregel al instellen. Bij het uploaden en opslaan van camerabeelden maakt Ring al gebruik van encryptie, maar kan het beeldmateriaal alsnog inzien.
Door de end-to-end encryptie zijn de beelden alleen te ontsleutelen door middel van een sleutel die zich bevindt op de telefoon van de gebruiker. De encryptiefeature is via de Ring-app in en uit te schakelen. De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF eiste een jaar gelden dat Ring beelden van gebruikers standaard end-to-end versleuteld ging opslaan, zodat alleen zij er toegang toe hebben.
Op dit moment worden de beelden op de servers van Amazon bewaard, waarbij ze toegankelijk zijn voor Ring-medewerkers, opsporingsdiensten en aanvallers die toegang tot het account van gebruikers weten te krijgen. Ring stelt dat iedereen op een andere manier over zijn privacy nadenkt. "Wij vinden dat onze klanten moeten bepalen wie hun video's kunnen zien", aldus het bedrijf.
Naast de wereldwijde uitrol van end-to-end encryptie kunnen Ring-gebruikers voor tweefactorauthenticatie voortaan ook een authenticator-app gebruiken. Ring ondersteunde al tweefactorauthenticatie via sms. Verder wordt er een captcha aan de Ring-app toegevoegd om geautomatiseerde inlogpogingen door aanvallers te voorkomen.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.