Door MacDylan: @ anoniem, 15:10,
off topic, maar ook weer niet helemaal....
Kinderopvang en toeslagen affaire in een reactie van Karma4 in een draadje dat over ad blocking gaat?
Het verbaast mij helemaal niets.
Je bent er schijnbaar niet mee bekend dat forumlid Karma4 dat wat jij aanhaalt: obfusceren, en naar een OS discussie slepen van een topic een van de meest geëxploiteerde methodes van hem is in zijn pogingen om elk draadje dat maar in de verste verte ruikt naar Linux of Microsoft of Apple - of hij zuigt wel een reden uit zijn duim - in een moddervette mist te laten verdwijnen.
Ik reageer al jáááren niet meer op deze persoon om voornoemde reden.
Dank voor je reactie. Ik ben al jarenlang lezer van security.nl, en ben dus wel mee bekend (mijn ervaringsfeit) dat karma4 vaak "obfusceren" als methode gebruikt om draadjes te laten ontsporen.
Maar let maar op.....
Hierna volgt een reactie van hem waarin Microsoft en/of Windows de hoofdrol speelt, en meneer Karma4 heeft het zoveelste belangwekkende draadje dat hij benaderde ergens in zijn ruim 10.000 (tienduizend) reacties tot nu van het spoor geduwd.
p.s. Na al die jaren rondneuzen hier, moest het bovenstaande mij écht eens van het hart!
Karma4 heeft zondagochtend om 08:17 08:26 08:37 en 08:42 vier reacties geproduceerd, vier reacties in 25 minuten. Kan je dan diepgang verwachten? Maar hij reageert niet op de "tegenspraak" op zijn eerdere reacties, bijvoorbeeld:
https://www.security.nl/posting/721533/Veenendaalse+zorggroep+Charim+getroffen+door+ransomware-aanvalJij hebt er voor gekozen om niet meer te reageren op de obfuscaties van karma4, en dat begrijp ik helemaal. Soms denk ik ook dat ik mijn tijd beter kan besteden dan te reageren op karma4.
Maar je kan ook er voor kiezen om de obfuscaties te duiden, en feitelijke tegenargumenten in een reactie te verwoorden. Daarmee breng je dan evenwicht aan in een draadje. Dat zal er hopelijk aan bijdragen dat met name de nieuwe lezers van security.nl zelf hun afweging maken op basis van feiten. Het kost meer tijd, maar obfuscaties kunnen ook niet worden doodgezwegen of genegeerd, dan wordt security.nl onleesbaar.
Waarom lees ik security.nl? Ik maak mij ernstig zorgen om de recente lawine aan Windows-gerelateerde ransomware, EN ook de slordigheid waarmee IoT software vaak geprogrammeerd is. Maar dat zijn aparte onderwerpen. Wat zijn zinnige work-arounds of alternatieven? Daar zou de discussie op security.nl over moeten gaan. Dus meer elkaar helpen dan elkaar afbranden.
Er is denk ik veel expertise aanwezig onder de lezers van security.nl maar die wordt nog niet altijd benut. Die expertise aanspreken en bespreken is een bestaansgrond voor security.nl
Je zou kwetsbaarheden los van een willekeurig OS kunnen bespreken, als je de mate evalueert, waarin zij voldoen aan moderne software ontwerp-eisen als "security by design" of "privacy by design" of "scalability by design" of "compatability by design".
24-09-2021, 19:37 door Anoniem:
Linux installeren en Brave gebruiken. Klaar.
Er worden helaas geen argumenten genoemd. Welke advertentieblokker past Brave toe?
https://nl.wikipedia.org/wiki/Brave_(webbrowser)"Op 20 januari 2016 lanceerden ze de eerste Brave-versie op basis van Chromium en de Blink-engine met een gedeeltelijke advertentieblokkeringsfunctie. (..)
In juni 2018 werd pay-to-surf-testversie uitgebracht met ongeveer 250 advertenties. Deze versie verzond een gedetailleerd logboek van de browse-activiteit van de gebruiker naar Brave met als kortetermijndoel om deze functionaliteit te testen.(..)
In november 2019 lanceerde Brave Brave Ads, een advertentienetwerk dat een inkomstenaandeel van 70% oplevert voor gebruikers (..)"
Brave is een open-bron en multi-platform browser. Dat zijn goede eigenschappen om mee te starten.
Brave is gebouwd is op Chromium (Blink engine V8). Ingebouwd is Privacy Badger, dat lijkt mij ook een pluspunt.
Maar Brave is kennelijk toch wel steeds bezig met advertenties. De aanduidingen zoals "pay-to-surf" en "advertentienetwerk dat de inkomsten deelt met gebruikers" zijn nou niet bepaald aanbevelingen als je geen advertenties wilt.
Of is er ook een advertentie-loze versie van Brave?
En dat Brave een "logboek van browse-activiteit van de gebruiker" naar Brave verstuurt lijkt mij in tegenspraak met "privacy by design".
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat Firefox met de extensies uBlockOrigin en PrivacyBadger wel advertentieloos draait.
Dus waarom is Brave beter? Waarom zou ik (of een andere lezer) over moeten stappen op Brave?
Anoniem van 26-09-2021 15:10