Door Anoniem: Door walmare: Door Anoniem: Door Anoniem: Gelukkig gaat het op andere operatingsystemen en software een stuk beter :-)
https://www.cvedetails.com/top-50-product-cvssscore-distribution.php
En dat terwijl die nog geen eens last hebben van legacy
Interessant overzicht, in tegenstelling wat anderen beweren komt Linux er niet eens zo goed vanaf en blijkt Windows ineens niet meer zo een stuk consumentensoftware te zijn zoals waar een aantal op deze site ons mee proberen te indoctrineren.
Als je die cijfers analyseert kom je er achter dat windows nog beroerder is dan je denkt. Bedankt voor de link, ik zal deze voortaan meenemen.
Meest gebruikte bewuste denkfout van de windows fanclub is dat het om aantallen zou gaan. Open source is open dus werkelijk alles wordt gerapporteerd en wat bij Microsoft onder tafel wordt geveegd want we gaan de vuile was niet buiten hangen.
Daarnaast aantal regendruppels (tot op zekere hoogte) doen er niet toe maar wel de keiharde kiezelstenen. Je moet dus naar de 9+ scores kijken en schrik je je te pletter bij winx. 32 dit jaar Linux 1 (2021 en 2020 zelfs 0
https://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-26/product_id-32238/cvssscoremin-9/cvssscoremax-/Microsoft-Windows-10.htmlhttps://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-33/product_id-47/cvssscoremin-9/cvssscoremax-/Linux-Linux-Kernel.htmlVervolgens worden de opensource problemen veel sneller opgelost en gepatcht.
Je zou kunnen zeggen dat Linux > 32x (32/1) veiliger is dan windows en in 2021 en 2020 zelfs oneindig keer veiliger (*/0). De Vulnerability Trends Over Time is nog spannender. Zeker als je het vergelijkt met Redhat.
Je ziet het ook aan de uiteindelijke uitkomst in de echte wereld. Afgerond 100% van de ransomware incidenten zijn windows-gebasseerd!
Je hoeft mij niets te vertellen of uit te leggen want waarschijnlijk heb ik met meer besturingssystemen te maken gehad dan jij in heel je leven en ik kan je verzekeren ze hebben allen hun eigenaardigheden en fouten.
Probeer eens anders te denken dan alleen ons je eigen mening op te dringen dat Microsoft consumentensoftware is, kom eens met feiten waar we iets aan hebben, geef eens voorbeelden hoe je denkt de gevestigde orde om te kunnen zetten naar producten die kunnen concurreren of zelfs beter zijn.
Begrijp me niet verkeerd maar ik ben van mening dat Linux niets in te brengen heeft en dat vind ik persoonlijk heel erg jammer omdat ik het niet eens ben dat Microsoft een monopolie positie gecreëerd heeft waar iedereen blind instapt en wat alleen maar erger wordt door hun in de Cloud strategie. Microsoft is aan de macht en dat zal voorlopig niet veranderen.
Het is heel simpel, iedereen die nu overstapt naar de Microsoft Cloud krijgt vroeg of laat spijt door de gecreëerde afhankelijkheid, goedkoper is het zeker niet (de eerste geluiden zijn er al), het creëert onnodig veel meer werk, bij alle abonnementen zitten adertjes onder het gras waar je achter komt als je het nodig hebt zowel on-premise als in de Cloud en vroeg of laat worden de abonnementsvorm weer gewijzigd (zoals bijna jaarlijks de praktijk is).
Het blijft een feit, Microsoft is de grootste speler op de werkplek waar Linux absoluut niet bij in de buurt kan komen, kijk naar het aandeel op de werkplekken en je weet hoe de vork in de steel zit, Linux slaat nog geen deuk in een pak boter.
Het zou heel mooi zijn als Linux nu eens echt zou kunnen concurreren met Microsoft qua functionaliteit, installaties, beheer, onderhoud en de integratie met allerlei software van derden.
De praktijk leert iedere keer weer dat open-source projecten stranden, neem nu bijv. de integratie van Outlook (omdat de klant dit nu eenmaal wilt) met een open-source e-mailserver waar ook de agenda's en contactpersonen geshared kunnen worden, het product wat bestond is alweer gesneuveld of opgekocht en bestaat dus niet meer.
Voor het MKB zijn er hele mooie open-source oplossingen maar de klant wil er niet aan of kan er niet aan omdat de meeste producten van derden waar de klant mee werkt meestal gebaseerd zijn op een Microsoft infra structuur en dat beeld zal niet veranderen zolang de open-source community niet met handzame oplossingen komt die kunnen concurreren met Microsoft.
Ondanks de "community" heel hard zijn best doet en mooi werk levert, willen bedrijven vaak garanties en goede support.
Een bedrijf moet eerst zoeken naar een juiste distro voor zijn organisatie, welke past het beste bij het bedrijf.
Op dit forum zie je al hoe lastig het is om de beste distro te vinden, aangezien het vaak persoonlijke meningen zijn, iedereen vind een andere distro beter dan de ander.
Een organisatie wilt niet afhankelijk zijn van een community, maar goede support contracten hebben met bedrijven/leveranciers waarbij je verzekerd bent dat zij de software onderhouden en ondersteunen.
Kijk naar OpenOffice, stel je hebt je hele organisatie erop draaien, community maakt ineens een aparte beweging en er is een fork naar LibreOffice.
Als organisatie wil je ook niet afhankelijk zijn van een "community", want hoeveel mensen zitten er achter die "communty" van de specifieke software die jij wilt gebruiken, als het een klein groepje vrijwilligers is, ben je afhankelijk wanneer die "communicity" keer tijd heeft om er naar te kijken.
Bij Microsoft heb je meer zekerheid, geen berg verschillende Windows distro's, keuze uit een paar edities, het is helder.
Je weet waar je aan toe bent, alles systemen integreren met elkaar, is goed gedocumenteerd, weinig tot geen maatwerk nodig.
En Microsoft is helder hoelang een product ondersteund blijft.
Vaak willen bedrijven ook alleen gebruik maken van bewezen oplossingen.