image

AP start meerjarenproject voor aanpak van ongeoorloofd online tracken

vrijdag 22 december 2023, 15:56 door Redactie, 4 reacties

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) start volgend jaar een meerjarenproject dat het ongeoorloofd online volgen van mensen, bijvoorbeeld door middel van cookies, moet aanpakken. Daarnaast maakt de regering volgend jaar structureel geld vrij voor toezicht van de privacytoezichthouder op het gebruik van cookies.

"Toezicht houden betekent ook keuzes maken. Het toezichtveld van de AP wordt namelijk steeds groter en onze middelen zijn beperkt. Daarom richten we ons op de grootste risico’s voor burgers en samenleving", zo stelt de toezichthouder in het Jaarplan 2024. Volgend jaar wordt er aan vijf thema's extra aandacht besteed. Het gaat om Big Tech, Datahandel, Vrijheid & veiligheid, Digitale overheid en Algoritmes & AI.

Volgens de toezichthouder creëren 'slimme' producten en diensten veel waardevolle data. "Met als gevolg dat er ook steeds meer ongeoorloofde (door)verkoop plaatsvindt van persoonsgegevens. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. Dat moeten we een halt toeroepen." Naast het project om illegale tracking tegen te gaan geeft de AP ook prioriteit aan onderzoek naar klachten en datalekmeldingen die een duidelijke link hebben met datahandel.

Reacties (4)
22-12-2023, 17:06 door Anoniem
Het doekje voor het bloeden van de wassen neus...
En ondertussen roepen: kijk eens hoe wij ons best doen!
Kijk eens naar een EPD. Dat gaat veel harder. Veel gevoeliger gegevens. En de minister die er voor verantwoordelijk is, stelt voor dit op nog grotere schaal te gaan laten plaatsvinden!
22-12-2023, 20:25 door Anoniem
Ik maak me ondertussen meer zorgen over het online "geoorloofd" volgen van mensen door de overheid zelf.
En geoorloofd alleen omdat de politici dat er jaar-in jaar-uit doorheen drukken.

oa. CSS, EPD (2.0), EC plannen voor delen patientdata binnen heel europa en hergebruik van die data, witwas-wetgeving, beperkingen op het vrije gebruik van contant geld, en delen financiele data met derde partijen, ondoorzichtige algoritmes.
Het niet tijdig vernietigen van bulk-datasets en verouderde gegevens door veiligheidsdiensten en politie.

etc, etc, etc.
ad nauseum.
23-12-2023, 11:16 door Anoniem
Maak je niet al te druk, het probleem lost zich vanzelf op.

De extentie met de gelijkaardige naam, ad nauseum, weet men te weren uit de browser.

Men zou het beest feitelijk wel willen overstromen met fake info.

Gooi nep-info tussen de raderen, frustreer deze minkukels grand style.

Dan zullen ze aan hun eigen waanzin ten onder gaan.
03-01-2024, 09:31 door Anoniem
Als ze zich nou een hard maken voor die achterlijke commercie gedreven deurbel camera cultuur, wat de vrijheidsbeleving op de openbare weg naar de cholera helpt.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.