image

VMware Aria-lek kan aanvaller toegang tot 'remote organisaties' geven

woensdag 17 januari 2024, 12:28 door Redactie, 0 reacties

VMware waarschuwt klanten voor een kritieke kwetsbaarheid in VMware Aria Automation, eerder nog bekend als vRealize Automation, die een geauthenticeerde aanvaller toegang tot 'remote organisaties en workflows' kan geven. Beveiligingsupdates zijn uitgebracht om het probleem te verhelpen. De impact van de kwetsbaarheid is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.9.

VMware Aria Automation is een automatiseringsplatform voor het ontwikkelen en beheren van applicaties. De kwetsbaarheid, omschreven als 'missing access control', is aanwezig in versies voor versie 8.16. VMware werd door een externe partij over het probleem ingelicht en heeft nog geen aanwijzingen van misbruik gevonden. Verdere details over het beveiligingslek en hoe een aanvaller hier misbruik van kan maken zijn niet gegeven. Organisaties wordt aangeraden om te updaten naar versie 8.16. Kwetsbaarheden in VMware Aria zijn in het verleden vaker misbruikt door aanvallers.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.