De Australische overheid adviseert directeuren en topmanagers om dagelijks hun telefoon helemaal uit te zetten. Daarnaast wordt aangeraden om bluetooth en NFC uit te schakelen wanneer deze features niet worden gebruikt, openbare wifi te vermijden en aparte accounts voor zakelijke en privéapparatuur te gebruiken vanwege de risico's van het synchroniseren van informatie.
Volgens het Australische Cyber Security Centre (ACSC) lopen 'business leaders' vanwege de informatie waar ze toegang toe hebben, de mensen met wie ze spreken en de invloed die ze hebben meer kans op cyberincidenten. Het ACSC heeft daarom praktische cybersecuritytips voor topbestuurders opgesteld. De tips richten zich op het beveiligen van apparaten, accounts, social media, communicatie en zakenreizen.
Zo wordt aangeraden om verschillende accounts voor privé- en werkapparatuur te gebruiken om zo gevoelige informatie te beschermen. "Bedrijven zoals Apple, Google en Microsoft maken het eenvoudiger om informatie tussen apparaten te synchroniseren. Het zijn niet alleen je bestanden die tussen je apparaten kunnen synchroniseren, maar ook je berichten, gesprekslogs, wachtwoorden en foto's" aldus het ACSC. "Hoewel dit gemakkelijk voor persoonlijke informatie kan zijn, vormt het een beveiligingsrisico voor gevoelige informatie." Wanneer gevoelige informatie via het synchroniseren op een persoonlijk apparaat terechtkomt is het eenvoudiger voor aanvallers om te stelen, zo stelt de Australische overheidsdienst.
Tevens krijgen bestuurders het advies om hun telefoons dagelijks helemaal uit te zetten, om zo eventuele malware te verwijderen. In het geval van een mogelijke besmetting wordt aangeraden om een fabrieksreset van de telefoon uit te voeren. Het ACSC waarschuwt verder voor het gebruik van illegale software en adviseert tegen het gebruik van openbare oplaadpunten. Ook moet openbare wifi worden vermeden en aparte accounts en apparaten voor zakenreizen worden overwogen.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.