Brave gaat de strengere bescherming tegen fingerprinting die het via de browser biedt verwijderen. Volgens de browserontwikkelaar heeft de 'strict mode' grote nadelen en wordt er nauwelijks gebruik van gemaakt. Brave biedt bescherming tegen fingerprinting, wat het lastiger moet maken om gebruikers op het web te volgen. Via fingerprinting wordt er informatie over de systeemconfiguratie van internetgebruikers verzameld om ze zo op internet te volgen.
Doordat systemen van elkaar verschillen is het mogelijk om zo een unieke fingerprint op te stellen en gebruikers ook zonder ip-adres of cookies te volgen. Brave biedt op dit moment een standaard en strict mode tegen fingerprinting. De 'strict fingerprinting protection mode' wordt echter uitgefaseerd. Brave stelt dat de strengere mode ervoor zorgt dat websites geregeld niet goed werken, of helemaal niet. Daardoor is deze mode voor de meeste gebruikers maar beperkt nuttig.
De browserontwikkelaar stelt dat op dit moment 0,5 procent van de gebruikers de strict mode heeft ingeschakeld. Daar komt bij dat deze gebruikers meer kwetsbaar voor fingerprinting zijn vanwege het kleine aantal mensen dat de strict mode gebruikt. Verder kost het vinden en oplossen van problemen die de strict mode veroorzaakt veel tijd, aldus Brave. Dat wil door het uitfaseren van de strict mode de vrijgekomen middelen in de standaard fingerprintbescherming investeren.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.