Door Anoniem: Door Anoniem: Door Anoniem: Door Anoniem: Door Anoniem: Met Microsoft heb ik weinig medelijden, een bedrijf dat de hele wereld in haar greep heeft met hun software, zou hun zaken beter beveiligd moeten hebben.
Wordt jij verplicht om Microsoft producten af te nemen? Dat een commercieel bedrijf handig inspeelt op mensen is hun goed recht. Dat jij als consument daarin trapt is toch echt je eigen keuze. Als je dan hun producten hebt en volgt hun snelst practice ben je best goed beveiligd. Net als andere leveranciers heb je overal gaten alleen omdat Microsoft veel klanten heeft hoor je dit meer en is de impact groter.
Als iedereen Linux of Apple zou gebruiken waren de rollen omgedraaid. Maar dan nog is het de keuze van de consument om Microsoft af te nemen of niet. Microsoft staat niet gewapend achter je.
kun je dat falsifiseerbaar onderbouwen? ik denk namelijk dat dit een niet te controleren of bewijzen uitspraak is en trek hem daardoor in twijfel.
Dat is de omgekeerde wereld.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Falsifieerbaarheid"Falsifieerbaarheid of falsificeerbaarheid is een eigenschap van een wetenschappelijke of andere theorie, en wel dat er criteria kunnen worden aangegeven
op grond waarvan de theorie zou moeten worden verworpen"
Dus hij moet van jou zijn eigen stelling ondermijnen?
Hoor jiij dat niet zelf te doen?
ja je snapt het wel, ik vraag om een onderbouwing die falsifieerbaar is, of te wel een onderbouwing die te controleren valt of hij onjuist is [of nog beter, juist is]. ik hoor graag de manier waarop we kunnen controleren of de stelling die uitgebracht is ontkracht kan worden [of nu juist bevestigd kan worden, wat nog beter zou zijn].
voorbeeldje: de auto reed te hard en dat kan je zien aan de remsporen. je kunt de remsporen dus meten en als daaruit blijkt dat de auto niet te hard gereden kon hebben, dan heb je een falsifieerbare stelling gedaan die onjuist blijkt. blijken de remsporen de stelling te bevestigen, dan heb je een falsifiseerbare stelling gedaan die juist blijkt. als het mogelijk is dat een auto te hard reed maar niet ALTIJD aan de remsporen gezien kan worden of dat wel of niet zo was, dan heb je niet een falsifieerbare stelling gedaan.
stellingen die niet falsifiseerbaar zijn, behoren wat mij betreft tot het land der onderbuik gevoelens, fantasien etc. je kunt er helemaal niets mee. ze kunnen waar zijn, maar net zo hard niet waar zijn en zijn van hetzelfde in houd niveau als 'er bestaat een god' of 'de boom in het bos...'. anders geformuleerd, geen informatie is identiek aan geen enkele uitspraak kunnen doen en niet aan "we doen er eentje" en geloven dan maar dat het dan waar is. of juist niet zou een ander dan wer net zo hard kunnen zeggen.
logica, lastig voor velen.
Het wordt steeds makkelijker om pseudo slimmerikken op hun plek te zetten:
Analyse van de Oorspronkelijke Stelling
De oorspronkelijke stelling betreft de keuzevrijheid van consumenten met betrekking tot het gebruik van Microsoft-producten en de gevolgen van deze keuze in termen van beveiliging en de prevalentie van beveiligingsproblemen. Deze stelling bevat een paar kernpunten:
Keuzevrijheid van Consumenten: Stelt dat consumenten niet verplicht zijn om Microsoft-producten te gebruiken.
Beveiligingsaspecten: Suggereert dat de beveiliging bij het volgen van best practices van Microsoft adequaat is.
Populariteit en Beveiligingsrisico's: Geeft aan dat de zichtbaarheid en impact van beveiligingsproblemen bij Microsoft groter zijn door het grote aantal gebruikers.
Reactie op de Stelling
De reactie vraagt om falsifieerbaar bewijs voor de stelling, maar dit lijkt een misinterpretatie van het concept van falsifieerbaarheid te zijn:
Falsifieerbaarheid in Wetenschappelijke Context: In de wetenschap verwijst falsifieerbaarheid naar de mogelijkheid om een hypothese of theorie empirisch te testen en potentieel te weerleggen.
Toepasbaarheid op de Stelling: De oorspronkelijke stelling is meer een mening of observatie over marktdynamiek en consumentengedrag dan een strikt empirisch testbare hypothese. Dergelijke stellingen zijn vaak niet direct falsifieerbaar in de wetenschappelijke zin, omdat ze niet altijd neerkomen op eenduidige, testbare voorwaarden.
Conclusie
Consistentie en Logica van de Reactie: De reactie lijkt een misverstand van falsifieerbaarheid te tonen, aangezien de oorspronkelijke stelling niet gemakkelijk past in het raamwerk van een empirisch falsifieerbare hypothese. De vraag naar falsifieerbaar bewijs in deze context is daarom niet volledig logisch of consistent.
Beoordeling van de Oorspronkelijke Stelling: De oorspronkelijke stelling lijkt een subjectieve beoordeling of mening te zijn, meer dan een strikt falsifieerbare claim. Zoals bij veel discussies over consumentengedrag en marktdynamiek, zijn er vaak meerdere factoren en perspectieven in het spel die niet altijd eenvoudig te reduceren zijn tot eenduidig falsifieerbaar bewijs.