Nog anderhalf jaar en dan stopt Microsoft de ondersteuning van Windows 10. Bedrijven die niet naar Windows 11 kunnen of willen upgraden of niet voor Windows 10-beveiligingsupdates willen betalen, kunnen overstappen op ChromeOS Flex, zo stelt Google. Ondanks het naderende einde van de standaard support wordt Windows 10 nog op grote schaal gebruikt.
"Traditioneel is het upgraden naar het laatste beschikbare besturingssysteem een geschikte manier om de kans op een aanval te verkleinen, maar met honderden miljoenen Windows 10-apparaten die binnenkort geen ondersteuning meer krijgen omdat ze niet in aanmerking voor de nieuwste Windowsversie komen, zou het vinden van een manier om deze pc's te beschermen en onderhouden een topprioriteit moeten zijn", aldus Naveen Viswanatha van Google.
Het techbedrijf stelt dat ChromeOS Flex in deze gevallen een oplossing kan zijn, omdat bedrijven het besturingssysteem op hun bestaande Windowscomputer kunnen installeren. "Dit moderniseert apparaten, verlengt hun levensduur en voorkomt dat ze op de vuilnisbelt belanden, verkleint het aanvalsoppervlak en bespaart op hardwarekosten", gaat Viswanatha verder.
Volgens Google is ChromeOS Flex met security als uitgangspunt ontwikkeld. "Niet achteraf", merkt Viswanatha. Daarnaast heeft het besturingssysteem nog nooit met een succesvolle ransomware-aanval te maken gekregen, gaat hij verder. Het marktaandeel van ChromeOS Flex is echter zeer klein. Een ander punt waar gebruikers rekening mee moeten houden is dat ChromeOS Flex alleen met webapplicaties werkt. Gebruikers kunnen geen applicaties installeren. Wel is het mogelijk om Windows-applicaties en andere software te streamen, laat Google daarover weten.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.