image

Terugblik op Lies on the Beach

dinsdag 17 augustus 2004, 15:06 door Redactie, 14 reacties

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, Lies on the Beach, het lustrumfeest van Security.nl. Al om 16:00 verschenen de eerste bezoekers bij strandtent Naturel in Scheveningen. Ondanks dat het weer niet helemaal wilde meewerken, was het best goed uit te houden op het strand. Rond een uur of zes begonnen de gastsprekers eindelijk met liegen. Eric Luiijf van TNO-FEL beet de spits af door een aantal "leugens" te vertellen. Hieronder staan een aantal van zijn meest opmerkelijke uitspraken. Hierna verscheen Ralph Moonen van KPMG op het toneel die het met name had over de leugens die de overheid verspreidt en over het gemak waarmee mensen vrijheden opofferen als ze denken zich hierdoor veiliger te voelen. De derde "leugenaar" was Michiel Leenaars van de Internet Society Nederland. Met de titel "Fear, Uncertainty and Doubt" wist hij de aanwezige bezoekers al te boeien. Zijn "leugens" hadden te maken met de macht en invloed van Microsoft. Last but not least was er nog de mystery guest van GovCert. Hij ging dieper in op het stoffige imago van de overheid en vertelde meer over de waarschuwingsdienst.

De DJ's Pawel, Kafka, Intergalactic Gary en Legowelt verzorgde tot in de late uurtjes de muzikale aankleding van het geheel. Als klap op de vuurpijl kon iedereen om een uur of elf genieten van spectaculair vuurwerk in het kader van het internationaal vuurwerkfestival Scheveningen. Om half twee was Lies on the Beach alweer voorbij.

Hoewel de opkomst tegenviel (waar waren jullie ???!!!!!) was het bijzonder gezellig en wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. Security.nl wil iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan deze dag hartelijk bedanken.

Hieronder een aantal "leugens" van Eric Luiijf.

  • De Romeinen en Grieken zijn ook bekend om hun informatiebeveiliginginspanningen. Cryptografische linten werden uitgevonden en op de hoofden van kaalgeschoren slaven werden geheime boodschappen getatoeëerd. Als u de Olympische Spelen goed volgt, zult u zien dat de Grieken in het kader van de stringente veiligheidsmaatregelen dergelijke Trojaanse berichtentransporten proberen te voorkomen. Een aantal verdachte sporters zullen noodgedwongen met kaalgeschoren hoofd aan de Spelen moeten deelnemen.

  • In de Gouden Eeuw waren er in Nederlanden en daaromheen zogenaamde Zwarte Kamers, iets dat we nu inlichtingendiensten noemen. Gevoelige informatie werd met codeboeken versleuteld, maar ook wel aan derden gegeven als dat politiek handig uitkwam. Tot de verrassing van onderzoekers zijn codeboeken en –berichten uit die tijd niet vernietigd maar in bibliotheken aangetroffen. De befaamde gebroeders De Wit – ook ‘s-Gravenhage – maakten deel uit van dat circuit.

  • In de vorige eeuw werd cryptografie door overheden sterk aan banden gelegd. Dat kon omdat overheden het zend- en berichtenverkeer monopolistisch kon controleren. De ontwikkeling van ICT heeft dit monopolie tenslotte doorbroken, al hadden overheden daar nog wel eens problemen mee. PGP mocht als elektronisch programma niet geëxporteerd worden, maar de broncode mocht wel in een boek gepubliceerd worden.

  • Gelukkig zal het eerdaags een stuk veiliger worden. Microsoft heeft beterschap beloofd: de systeembeveiliging wordt grondig aangepakt; men meet zich af aan de beveiliging van Unix. De op Nederland gerichte marketing slogan is net uitgelekt: “U niks beveiliging, dat doen wij net zo goed!”

  • Sprekend voorbeeld van de nieuwe aanpak is het al veel veiliger MS PocketPC besturingssysteem. Door de kleinere vormfactor van de PDA’s passen er alleen nog maar Trojaanse Shetland pony’s in. En deze week is van XP de veiliger versie eX-Protection release 2 uitgebracht.

  • Tot besluit. U heeft wellicht Lies in mijn betoog gemist. Cryptisch gesproken in twintigvoud - zit zij, nadat haar klant- en creditkaartgegevens bij Victoria’s Secret gestolen zijn, nu zonder het bestelde bovenstukje topless en zonder geld noodgedwongen op het strand.

  • Reacties (14)
    17-08-2004, 15:19 door Anoniem
    Door de kleinere vormfactor van de PDA’s passen er
    alleen nog maar Trojaanse Shetland pony’s in.
    HAHAHA. .. die is leuk :)
    17-08-2004, 15:28 door Anoniem
    Wie is die BABE in de rode jas?
    17-08-2004, 15:29 door Anoniem
    Redactie
    Hoewel de opkomst tegenviel (waar waren jullie ???!!!!!) was het bijzonder
    gezellig en wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar.

    Ben maar thuisgebleven.
    Gezien de reacties hier de laatste tijd had ik niet verwacht dat de leeftijd van
    de aanwezigen boven de 15 jaar zou liggen.
    17-08-2004, 15:32 door Anoniem
    Hier Lies,
    Sorry mannen ik ben nu bezet
    Mijn nieuwe vriendje kon het hardst FREEBSD!!!!!! ropen en had de meest
    onnuttige en losstaande argumenten. Zijn ip button was ook erg opwindend.

    Groetjes van Lies ( hopende mevrouw brulboei te worden.......... )
    17-08-2004, 15:34 door Anoniem
    Door Anoniem
    Wie is die BABE in de rode jas?

    Dat is Lies !
    17-08-2004, 16:30 door Anoniem
    ik mocht niet van mijn moeder..... ;)
    17-08-2004, 16:37 door Anoniem
    Door Anoniem
    ik mocht niet van mijn moeder..... ;)
    Hier mamma jantje je weet dat je dit niet op dit forum mocht vertellen, voor
    straf geen eten ;)
    17-08-2004, 16:58 door Anoniem
    sjips..legowelt..maar daar wist ik niet van...):
    17-08-2004, 17:03 door Anoniem
    had ruud wel even willen zien eigenlijk...damn...anyway, dit
    zegt wel iets over de mensen achter deze site, dat het igg
    geen nerds zijn, en kijk op moderne muziek va eigen bodem
    hebben..:D

    chappo..!!
    17-08-2004, 17:29 door SirDice
    Volgens mij heb ik wel eens ge'VJ'ed in die tent :)
    Is dat ook niet het logo van Silly Symphonies?
    18-08-2004, 09:28 door Anoniem
    Is Lies nu geflopt?
    18-08-2004, 10:13 door Anoniem
    Nee ze is ge-cd-romt
    18-08-2004, 11:40 door Poele
    Knallend feest zo te zien.....
    18-08-2004, 19:31 door Anoniem
    Oh, dus de zonen van Mr. Arthur Doctors van Leeuwen waren er
    ook.
    Gut, wat zijn ze groot geworden, zeg!!!
    Reageren

    Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.