image

Investeerder Thoma Bravo wil Darktrace voor 4,9 miljard euro overnemen

vrijdag 26 april 2024, 14:46 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Thoma Bravo wil het Britse cybersecuritybedrijf Darktrace voor een bedrag van ruim 4,9 miljard euro overnemen. De investeerder wil omgerekend 7,20 euro per aandeel betalen. Een 44 procent stijging ten opzichte van de gemiddelde aandeelprijs van de afgelopen maanden. Ten opzichte van alleen deze maand gaat het om een stijging van twintig procent. Aandeelhouders moeten het voorstel nog goedkeuren.

Het in 2013 opgericht Darktrace biedt een 'AI Security Platform' voor het detecteren van dreigingen. Het bedrijf telt zo'n 2300 medewerkers wereldwijd. Na de aankondiging is de koers van het aandeel met zeventien procent gestegen. Thoma Bravo nam eerder al securitybedrijven Barracuda Networks, Imperva, Sophos en Proofpoint over. Onlangs maakte de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) bekend dat het een tool van Darktrace gebruikt om de netwerken en systemen van gemeenten op kwetsbaarheden te scannen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.