image

Toezichthouders maken mangastrip om jongeren op privacyrechten te wijzen

maandag 6 mei 2024, 10:18 door Redactie, 6 reacties

De Franse en Zuid-Koreaanse privacytoezichthouders hebben samen een mangastrip laten ontwikkelen om jongeren op hun privacyrechten te wijzen, zoals het recht op inzage, toegang, rectificatie, vergetelheid en dataportabiliteit. Volgens de Franse privacytoezichthouder CNIL zijn mangastrips zeer populair bij jongeren.

"Het begrijpen van juridische concepten is niet altijd eenvoudig", aldus CNIL. Via de strip wordt uitgelegd dat bedrijven en andere organisaties in duidelijke en leesbare taal moeten uitleggen wat er met persoonlijke data wordt gedaan. De strip is beschikbaar in het Engels (pdf), Frans en Koreaans. De autoriteiten geven aan dat ze in de toekomst nauwer gaan samenwerken op het gebied van privacybescherming.

Image

Reacties (6)
06-05-2024, 10:46 door Anoniem
Doet me denken aan al die spotjes dat men niet moet stelen...Nadat ze een film hebben gekocht.
Met rippen hebben mensen dat probleem niet meer.
En...
Copying Is Not Theft - Official Version
https://youtu.be/IeTybKL1pM4&t=0
06-05-2024, 11:14 door Anoniem
Cool!

Ik wou dit weekend een youtube kanaal joinen. Toch maar 3 euro. Geef mijn credit card gegevens. Want het kon enkel via google pay. Under review. Dus ik probeer met paypal te betalen want daar heb ik ook altijd geld staan. Under review.

Klik ik op de link "Learn More". Bleek dat ik een kopie paspoort moest uploaden! Om 3 euro te betalen! Kopie paspoort geven aan Koekel?????????? Aan mijn heilige hoela!!!!!!!

Ik hoop dus dat die hele review mislukt en dat kanaal joinen hoeft van mij ook niet meer.

Nou ben ik nog ouwe garde, dus ik herken onbeschofte vragen sneller.

Heel goed dat de autoriteiten Manga gebruiken om de jonkies te laten leren!!!!! Go Go Go.
06-05-2024, 13:18 door Anoniem
Het doet mij beetje denken aan de manga guide to series en dat is een compliment.
Het zit goed in elkaar het zegt wat het moet gaat niet nodeloos in op details er is schokkend genoeg over nagedacht wie hun demografie is lijkt het.

Teminste een keer een nuttige campagne die wel door een grootdeel van de doelgroep mogelijk wordt gelezen en verspreid. In tegenstelling tot de garbage die ze hier in Nederland altijd weten te verzinnen.
06-05-2024, 16:36 door Anoniem
Door Anoniem:
Ik wou dit weekend een youtube kanaal joinen. Toch maar 3 euro. Geef mijn credit card gegevens. Want het kon enkel via google pay. Under review. Dus ik probeer met paypal te betalen want daar heb ik ook altijd geld staan. Under review.

Klik ik op de link "Learn More". Bleek dat ik een kopie paspoort moest uploaden! Om 3 euro te betalen! Kopie paspoort geven aan Google? Aan mijn heilige hoela!
Herkenbaar. Wilde ergens een betaling doen gewoon 'ouderwets' door het zelf online over te schrijven. Daarvoor moest je Paysera.com gebruiken. Prima, totdat je de melding krijgt dat je Paysera 4of6 maanden (net als met PayPal) toegang tot jouw betaalgegevens moet geven anders kun je niet betalen. Dan maar geen betaling. Vriendelijk verzocht of zij mijn data weer wilde verwijderen, echter die vraag werd niet begrepen (ook dat is meer regel dan uitzondering bij zo'n verzoek).
07-05-2024, 09:17 door Anoniem
Het probleem is mijns inziens niet zozeer bewustwording als wel handhaving. Het zou mij niet verbazen dat je in beide klachten bovenstaand een beroep op je GDPR rechten doet, daar geen gehoor krijgt, dus maar een klacht bij de AP, en wederom hoor je niets. En dan?
07-05-2024, 11:42 door Anoniem
Door Anoniem: Het probleem is mijns inziens niet zozeer bewustwording als wel handhaving. Het zou mij niet verbazen dat je in beide klachten bovenstaand een beroep op je GDPR rechten doet, daar geen gehoor krijgt, dus maar een klacht bij de AP, en wederom hoor je niets. En dan?
Inderdaad. Is ook mijn ervaring.
Met die manga wordt nu zg. "bewustwording" aangekweekt over rechten die je feitelijk niet hebt, omdat ze niet of nauwelijks gehandhaafd worden. Het is dus een vorm van misleiding, d.w.z. indoctrinatie van jongeren om ze te laten geloven dat er zorgvuldig met hun data wordt omgegaan en dat ze dus rustig kunnen gaan slapen en hun data overal afgeven.
Het is zoiets als "We are from the government and we are here to help you... with this manga."
Heel in het kort dus: boerenbedrog.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.