Door Tintin and Milou: Door Anoniem: Door Tintin and Milou: Door Anoniem: Door Anoniem: Ik vind het een uitstekende beslissing van de Debian-maintainer. En goed doordacht: netwerkfuncties kan je wel krijgen, maar de default wordt een versie zonder die optie. Kan het ook niet per ongeluk worden gebruikt. KeePassXC is een goed programma, maar een onprem password manager gebruik je met redenen. Een daarvan is reduceren van aanvalsoppervlak.
Ik draai het sowieso op een host die helemaal geen internetconnectiviteit heeft (en binnen het LAN heel beperkt en alleen inkomend), en open het via ssh. Kan ik iedereen aanraden (nog geen verbindingspogingen vanuit KeePassXC gedetecteerd, trouwens).
Precies, als ik een passwordmanager met clouddiensten, online back-ups en overige netwerkconnectiviteit wil kies ik wel voor één van de tientallen passwordmanagers die die opties wel bieden. De devs van KeePassXC zijn de scope van hun project totaal uit het oog verloren.
Dit is juist DE redenen waarom KeePassXC gekozen wordt. Het werkt perfect met vele mogelijkheden die voor gebruikers zeer gebruikers vriendelijk zijn.
Bron? Of ben jij soms de officiële woordvoerder van alle KeePassXC gebruikers?
Voordeel bovenop KeePass, is dat je geen plugins voor veel functionaliteit nodig hebt. Plugins die je ook weer moet beheren en onderbouwen.
Bij KeePass heb ik standaard de deze functionaliteit nodig:
Webbrowser integratie => Plugin nodig.
favicon downloader => Plugin nodig.
Goede cloud sync => Plugin nodig.
Dit is geen bron, dit is herhalen wat ik al onkracht heb. KeePassXC heeft geen ingebouwde browserintegratie en geen ingebouwde cloudsynchronisatie:
De browserintegratie van KeePassXC gaat via een aparte plugin:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/keepassxc-browser/https://chromewebstore.google.com/detail/keepassxc-browser/oboonakemofpalcgghocfoadofidjkkkhttps://microsoftedge.microsoft.com/addons/detail/keepassxcbrowser/pdffhmdngciaglkoonimfcmckehcpafohttps://keepassxc.org/docs/KeePassXC_GettingStarted#_install_the_browser_extensionKeePassXC over het ontbreken van ingebouwde Cloud sync:
Why is there no cloud synchronization feature built into KeePassXC?
Cloud synchronization with Dropbox, Google Drive, OneDrive, ownCloud, Nextcloud etc. can be easily accomplished by simply storing your KeePassXC database inside your shared cloud folder and letting your synchronization service of choice do the rest. We prefer this approach, because it is simple, not tied to a specific cloud provider and keeps the complexity of our code low.
https://keepassxc.org/docs/Wederom: je roept maar wat.
Misschien moet JIJ juist een andere KeePass applicatie uitzoeken, die precies aan jou requirements voldoet?
Hoeft niet, doet Debian al voor me. :D
Waardoor er van dezelfde applicatie, nu 2 types zijn, met veel verschillende functionaliteit.
Ze hadden gewoon heel simpel een andere naam moeten verzinnen, en dan was de hele discussie overbodig geweest.
Deze discussie is sowieso overbodig aangezien ik al meerdere keren heb aangegeven dat ik het op dat punt met ze eens. Voor de derde keer:
Als KeePassXC door gaat met dit soort fratsen komt er gelukkig vanzelf een fork onder een andere naam die wel de geest van het project (en dus de wensen van haar gebruikers) snapt. Het enige waarmee ik het met de dev van KeePassXC eens ben is de kwestie over de naam, er zou een duidelijk onderscheid moeten komen tussen KeePassXC met backdoor en KeePassXC zonder backdoor, desnoods onder een compleet andere naam.
Overigens maakt Debian wel onderscheid middels de naam 'keepassxc-full', dat staat gewoon in het artikel. Maar het zou inderdaad beter zijn als dat onderscheid nog duidelijker zou worden, bijvoorbeeld door 'keepassxc-full' te vervangen door 'keepassxc-BACKDOORED' of 'keepassxc-bloatware' en de Debian versie 'debian-keepass' te noemen of iets dergelijks.
Stil staan in ontwikkeling hoeft niet een goede keuze te zijn?
Geen backdoor toevoegen is stilstaan in ontwikkeling? Waarom integreren ze niet gelijk een hele VPN server in KeePassXC? Lekker handig toch? Hoef je geen OpenVPN meer te downloaden. En als ze toch bezig zijn, doe er maar gelijk een webserver met webinterface bij. Dan kun je vanaf je slimme broodrooster bij je wachtwoorden. We willen immers niet stilstaan in ontwikkeling toch?
Backdoors? Functionaliteit die gebruikers eigenlijk willen bedoel je?
Wederom: bron? Waaruit blijkt dat KeePassXC gebruikers die functionaliteit willen. Ben jij soms de officiële woordvoerder van alle KeePassXC gebruikers?
Ik zie ook niet wat OpenVPN er mee vandoen heeft.
Ik maak middels een hyperbool een vergelijking met andere overbodige functionaliteit. Maar dat gaat je blijkbaar boven de pet.
Wat? Aanvalsoppervlak? Lekker belangrijk bij een wachtwoordmanager.
Gewoon een andere naam gebruiken en het probleem was opgelost.
Voor de vierde keer:
Als KeePassXC door gaat met dit soort fratsen komt er gelukkig vanzelf een fork onder een andere naam die wel de geest van het project (en dus de wensen van haar gebruikers) snapt. Het enige waarmee ik het met de dev van KeePassXC eens ben is de kwestie over de naam, er zou een duidelijk onderscheid moeten komen tussen KeePassXC met backdoor en KeePassXC zonder backdoor, desnoods onder een compleet andere naam.
Gebruikers gemaak en plugin beheer zijn ook 2 punten die je niet moet vergeten.
KeePassXC is dat inderdaad niet vergeten aangezien ze zelf gebruik maken van plugins voor browserintegratie.
Als andere applicaties beter zijn, stappen je gebruikers over.
Precies, ik wacht met smart op de Debian versie van KeePassXC. Zoals de devs van KeePassXC op hun website zelf al aangeven:
Why is there no cloud synchronization feature built into KeePassXC?
[...] We prefer this approach, because it is simple, not tied to a specific cloud provider and keeps the complexity of our code low.
https://keepassxc.org/docs/terwijl de cloud sync out of the box perfect werkt.
Why is there no cloud synchronization feature built into KeePassXC?
https://keepassxc.org/docs/Bij Debian zijn ze gewoon net iets lower on code dan de KeePassXC devjes. Zou dat de rede zijn waarom Debian zo stabiel is? Zou dat soms de reden zijn dat Debian een standaard is onder linux distro's? Zouden ze bij Debian soms verstand hebben van wat ze doen?
Prima, kies een andere naam, en je hebt alle discussie opgelost.
Hebben ze al gedaan, maar daar zijn de devs van KeePassXC niet tevreden mee. Wat de devs van KeePassXC vergeten is dat Debian gaat over de naamgeving in Debian's repo, niet de devs van KeePassXC. Maar voor de zoveelste keer: ook ik zou het toejuichen als Debian nog meer onderscheid zou maken, of nog beter, als ze KeePassXC helemaal uit hun repo zouden gooien. Gebackdoorde software hoort niet thuis in een repo van Debian.
Mensen gebruiken toch ook geen LibreOffice omdat ze hun aantekeningen in de Microsoft cloud willen opslaan?
Waarom niet?
Onedrive gebruiken, maar geen MS Office?
Waarom wel? Een big tech clouddienst afnemen wanneer dat niet nodig is. Als ik wil dat mensen meekijken douche ik wel in m'n voortuin.
Dat is geen antwoord.
Dat is wel een antwoord, het is alleen niet het antwoord dat jij wil horen.
Leuk voor je thuis, maar de wereld is een stuk groter.
Er is gewoon een OneDrive client voor Linux, maar geen MS Office. Net zoals bijvoorbeeld EDGE bestaat voor Linux.
Linux support zit ook steeds meer in Intune.
Je laat hier dus eigenlijk al je beperkingen zien, de wereld is veel groter dan jij denkt.
Waar heb je het over? Ik heb nooit ontkent dat je LibreOffice bestanden niet in de Microsoft cloud kunt opslaan, noch heb ik ooit ontkent dat er OneDrive of Edge support voor Linux bestaat (dat is ook helemaal niet relevant voor deze discussie). Het verschil is dat ik alleen voor mezelf praat, jij denkt te spreken namens 'de wereld'. En iedere keer als ik om een bron vraag als jij roept dat 'gebruikers' iets willen negeer je dat of herhaal je ad nauseam je standpunt zonder verdere onderbouwing. Nogmaals, ik spreek namens mezelf, jij denkt te spreken namens 'gebruikers' en 'de wereld'.
Ik denk dat juist deze discussie laat zien, dat sommige ontwikkelaars of ITers niet weten hoe gebruikers werken met applicaties. Ze denken even alles voor iedereen te kunnen verzinnen vanuit hun eigen perspectief. Ze denken alles beter te weten dan andere.
Deze discussie laat vooral zien dat jij moeite hebt met begrijpend lezen. Ik spreek voor mezelf, het is voor mij helemaal niet relevant hoe andere gebruikers werken met applicaties. Het zou mij een zorg zijn welke bloatware jij of Pietje Puk op je computertje hebt draaien. Ik spreek over
mijn mening en
mijn ervaring. Jij denkt ondertussen voor 'gebruikers' en 'de wereld' te kunnen spreken. Je onderbouwt geen enkele bewering als je roept dat 'gebruikers' of 'de wereld' iets willen maar je verkeert wel in de waan voor hen te kunnen spreken. Op basis waarvan dan? Kom eens met een bron om je beweringen te onderbouwen zoals ik doe.
Hadden ze gewoon een aparte naam gemaakt voor het package, was er geen discussie geweest.
Als je het artikel gelezen zou hebben zou je hebben geweten dat ze dat gedaan hebben, maar dat de devs van KeePassXC daar niet tevreden mee zijn. Helaas voor hun gaat Debian over de naamgeving in Debian repo's, niet de devs van KeePassXC.