image

Politie houdt verdachten aan voor grootschalige bankhelpdeskfraude

donderdag 16 mei 2024, 13:28 door Redactie, 1 reacties

De politie heeft drie verdachten aangehouden op verdenking van grootschalige bankhelpdeskfraude. De politie kwam de mannen op het spoor door informatie uit onderzoek naar phishing-as-a-service platform LabHost, dat vorige maand door de autoriteiten offline werd gehaald. Via het platform konden criminelen tegen betaling uit allerlei soorten phishingsites kiezen, bijvoorbeeld voor banken, bezorgdiensten en telecombedrijven.

De nu aangehouden mannen worden verdacht van onder andere telefonische oplichting. Zo zouden de mannen vooral senioren hebben gebeld, waarbij ze zich voordeden als medewerker van een bank of van de overheid. Slachtoffers werd verteld dat er iets mis was met de bankrekening en geld moest worden overgemaakt naar een 'kluisrekening'. Daarnaast zou het drietal zich schuldig hebben gemaakt aan WhatsAppfraude. Twee van de drie mannen worden ook verdacht van witwassen.

Reacties (1)
18-05-2024, 17:36 door Anoniem
Aangehouden? Knap. Je verwacht toch dat ze na 10.000+ euro gewoon naar een paradijs verdwijnen.

Drugsverslaving?

Debielen?

Of is Labhost een tijd door de politie gerund?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.