image

NAVO-landen bespreken in Den Haag aanpak van cyberdreigingen

vrijdag 17 mei 2024, 16:36 door Redactie, 5 reacties

NAVO-landen bespreken tijdens een door Nederland en Roemenië georganiseerde conferentie in Den Haag de aanpak van cyberdreigingen. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn cyberspionage, sabotage en het verspreiden van nepnieuws belangrijke instrumenten geworden in de wereldwijde machtsstrijd.

"Tijdens deze NAVO-Cyberconferentie bespreken we welke maatregelen we als landen kunnen nemen om het bondgenootschap beter te verdedigen tegen cyberdreigingen. Ook wordt gekeken naar manieren waarop de overheid en bedrijven samen kunnen werken om cyberaanvallen beter te herkennen en voorkomen", aldus het ministerie.

Dat stelt verder dat Nederland samenwerkt met landen over de hele wereld, bedrijven, maatschappelijke organisaties, en binnen de EU en in de NAVO om cyberdreigingen aan te pakken. "Dit doen we door het uitwisselen van kennis en informatie, het opzetten van samenwerkingsverbanden en het inzetten van sancties indien nodig." De conferentie die gisteren begon eindigt vandaag.

Reacties (5)
18-05-2024, 16:13 door Anoniem
Is dit toeval of is dit een Mark Rutte/VVD/E. Rosenthal campagne punt om de Navo mee bezig te laten houden??
Vraag is vervolgens of ze de maatschappij en internet vrij gaan houden van autoritaire maatregelen waar de EU juist mee beziig is. Want eigenlijk zijn de EHDS en CBDC een koude oorlog tegen burger vrijheid.
18-05-2024, 16:18 door Anoniem
De Hague Security Delta is zeker de gastheer voor deze week?
19-05-2024, 20:59 door Anoniem
Relevant artikeltje van op hacker news: https://web.archive.org/web/20240518111006/https://berthub.eu/articles/posts/cyber-security-pre-war-reality-check/
20-05-2024, 02:55 door Anoniem
Verspreiden van nepnieuws? Dat is zo 2016. Of is NAVO geen politiek instituut meer volgens de organiserende landen en in hun kielzog de rest. Door alle voorlichtingscampagnes sinds 2016, op aangeven van ene D. Trump zijn wij natuurlijk afgetraind nepnieuws te herkennen van echt nieuws, en cyberspionage plegen we vanaf onze computer thuis en met het observeren van de bewoners in de straat.
20-05-2024, 18:12 door Anoniem
Door Anoniem: (..)Vraag is vervolgens of ze de maatschappij en internet vrij gaan houden van autoritaire maatregelen waar de EU juist mee beziig is. Want eigenlijk zijn de EHDS en CBDC een koude oorlog tegen burger vrijheid.
Weet je wel over welke organisatie je het hebt? De N-A-V-O!
Deze organisatie beschermt (militair) op de alllereerste plaats de (dollargesteunde) hegemonie, de economie van de Amerikanen en in tweede instantie -mits ze braaf doet wat de VS zegt- de EU/ Europa. De NAVO is de militaire tak van de Amerikaanse (wereld)economie.
Het economische systeem wat de Amerikanen eropna houden is een 'predator' systeem ('financialized' laatkapitalisme) wat inhoudt, dat het niet voor iedereen, maar slechts voor enkelen in de samenleving gunstig werkt, lees: geld oplevert.
Dit leidt ertoe dat iedereen voor wie het systeem niét werkt, de letterlijke 'human resources' dus, in het gareel gehouden moet worden. Er moet met alle middelen voorkomen worden dat deze 'human resources' in opstand komen tegen het feit dat de verdeling van de baten van het systeem (extreem) ongelijk en onrechtvaardig is.
Wat is dan effectiever dan iedereen goed in de gaten houden, zodat elke pieps gesignaleerd wordt? Massasurveillance dus. En omdat dat aan burgers nog teveel ruimte biedt om iets te doen wat tegen het systeem ingaat voer je dan CBDC in om ze strak aan het lijntje te kunnen houden (de andere reden voor invoering van CBDC is de dreigende ineenstorting van het westerse monetaire systeem). Eén verkeerde beweging? Tsjak, geld weg. Reken maar dat dat disciplineert als iemand in jouw portemonnee zit!

Mocht je nog géén twijfels hebben bij de integriteit van de Amerikanen aangaande het beschermen van de vrijheid van de burger neem dan even de Patriot Act (1) erbij, die pal na 'nine-eleven' werd aangenomen. Deze dateert van (bijna) een kwart eeuw geleden en sinds die tijd gebeurt alles conform de mindset, dus in de geest van deze wet.
De EU volgt braaf.
Ze kan feitelijk niet anders want ze heeft zich met huid en haar overgeleverd aan de VS; niet alleen qua (militaire) veiligheidsarchitectuur (Atlanticisme), maar ook qua economische stijl (het Europese Rijnlands model is vervangen door het Angelsaksische; 2,3) èn qua cyberveiligheid (is in handen van Amerikaanse Big Tech, die ondergeschikt is aan de Amerikaanse veiligheidsdiensten).
Europa is feitelijk niet soeverein, maar bestaat uit vazalstaten die door de EU worden gecoördineerd (met minimale "overwinningen" t.o.v. de VS, zoals de GDPR).
Europa deelt haar lot met vele landen die in het kader van de Amerikaanse strijd om de hegemonie (unipolariteit) zijn "teruggefloten" wanneer ze teveel wilden afwijken van wat de VS nastreeft; zie daarvoor multipele Amerikaanse interventies sinds WOII. Dat de Europeanen daar niet zo onder lijden als de meeste van die andere "gecorrigeerde" landen komt omdat Europa mondiaal gezien tot de (Angelsaksische) 'topdog' behoort, dus de rest van de wereld (nog) succesvol uitbuit.
Dit model staat mondiaal echter toenemend onder druk, wat voor de VS een reden is om nog wat tandjes bij te zetten (veroveringsoorlogen).
Het logische resultaat hiervan is dat dit nog méér ten koste van (de vrijheid van) burgers gaat.
Wie praat nog over (burger)vrijheid en zelfbeschikking wanneer het land in oorlog is?

1.https://nl.wikipedia.org/wiki/USA_PATRIOT_Act
2.https://nl.wikipedia.org/wiki/Rijnlands_model
3.https://nl.wikipedia.org/wiki/Angelsaksisch_model
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.