image

Politie stuurt naar honderden verkeersrecidivisten 'Op de radar' brief

maandag 27 mei 2024, 15:28 door Redactie, 8 reacties

De politie stuurt volgende maand naar honderden verkeersrecidivisten een waarschuwingsbrief dat ze "op de radar" staan. Dit zou moeten zorgen voor veiliger verkeersgedrag. De brief gaat naar bijna vierhonderd personen die tussen 1 maart vorig jaar en 1 maart dit jaar vier of meer bekeuringen met staandehouding hebben gekregen voor verkeersfeiten in Limburg.

"Met de waarschuwingsbrief willen wij de verkeersmeerpleger waarschuwen dat zij “op de radar” staan. Wij willen hen bewegen om hun rijgedrag positief aan te passen. Doen zij dit niet, dan waarschuwen we hen dat we bij nieuwe overtredingen repressief optreden en er mogelijk ook een mededeling naar het CBR gestuurd wordt, waarna ze mogelijk een maatregel opgelegd krijgen", zegt Gert de Goede van het Team Verkeer van de politie.

Agenten kunnen als zij iemand aanhouden zien of deze persoon de brief heeft ontvangen. Dat geldt niet alleen in Limburg, maar in heel Nederland. "De agent die u staande heeft gehouden kan beslissen hoe hij de overtreding of overtredingen afhandelt. In plaats van een waarschuwing zal hij u misschien bekeuren. U bent namelijk al door de politie gewaarschuwd door deze brief", zo staat in een uitleg over het project.

De politie legt verder uit dat er alleen gegevens worden gebruikt die binnen politiesystemen te vinden zijn. "Er worden geen externe databases van andere instanties of organisaties gebruikt. De politie gebruikt de informatie voor de uitvoering van de politietaak. Daarom mogen deze gegevens gebruikt worden." Ook wordt er gewezen naar de wettelijke privacyregels. "Daarom gebruikt de politie voor deze actie alleen haar eigen gegevens."

Reacties (8)
27-05-2024, 16:00 door Anoniem
En nu aftellen tot ze weer de fout in gaan zoals bij de demonstratie in schiphol waar activisten die niet eens in de buurt waren een brief op de mat kregen.

Ik geloof er geen barst van dat het om enkel data uit eigen systemen gaat. Mischien een kopie uit eigen systeem maar uit eigen data? En waarom als ze op de radar staan niet gewoon meteen een boete? Het zijn veelplegers toch?
Als het veelplegers zijn dan is rijgedrag bijsturen niet bepaald realistisch als je alle data al hebt dan waarom niet beboeting? Of is het bewijs toch niet zo helder als ze willen doen geloven.

Het klinkt als een scaretactic en loze at that.
27-05-2024, 18:35 door Anoniem
Vier keer in een jaar een boete met staande houding?? Dan heb je veel pech in je leven. Er is weinig blauw op straat en dan moeten ze jou ook nog eens vier keer in een jaar hebben. Dat is inderdaad zorgwekkend.
27-05-2024, 18:52 door Anoniem
Door Anoniem: En waarom als ze op de radar staan niet gewoon meteen een boete? Het zijn veelplegers toch?
.
Hoe zie je dat voor je?
Oom agent: "Tussen maart vorig jaar en maart dit jaar heb je vier bekeuringen gehad. Hier heb je alvast vier nieuwe bekeuringen."
27-05-2024, 19:07 door Anoniem
Valt dit niet onder terreurzaaierij?

Het is immers om mensen bang te maken, en dat is illegaal.
27-05-2024, 21:14 door Anoniem
Puntenrijbewijs invoeren, dat is denk ik het enige dat helpt.

En dan voor mobieltjes gebruiken gelijk het hoogste aantal punten instellen wat er af gaat.
28-05-2024, 07:56 door Anoniem
De politie gebruikt de informatie voor de uitvoering van de politietaak.
Handhaven is hun taak, niet dit soort preventieve maatregelingen die meer naar China-praktijken neigt. Als je zo'n brief hebt ontvangen zal dat het gevolg kunnen hebben dat je het gevoel krijgt dat je onder extra controle staat (achtervolgingswaanzin) door de staat notabene.
Het is toch zo belangrijk om met de boetes de staatskas te spekken (sec Yesilgoz), naar mijn idee dus simpelweg boetes blijven uitchrijven bij een 5de en volgende overtreding(en), of zoals anoniem 21.14 gisteren aangaf, een puntenrijbewijs invoeren.
28-05-2024, 09:26 door Anoniem
Door Anoniem: Puntenrijbewijs invoeren, dat is denk ik het enige dat helpt.

En dan voor mobieltjes gebruiken gelijk het hoogste aantal punten instellen wat er af gaat.
We hebben een soort van puntenrijbewijs. Alles wat niet onder Wet Mulder valt wordt geregistreerd en telt mee bij de rechter.
28-05-2024, 09:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Puntenrijbewijs invoeren, dat is denk ik het enige dat helpt.

En dan voor mobieltjes gebruiken gelijk het hoogste aantal punten instellen wat er af gaat.
We hebben een soort van puntenrijbewijs. Alles wat niet onder Wet Mulder valt wordt geregistreerd en telt mee bij de rechter.

"Soort van"...

Daar kan de rechter altijd alles van maken.

Gewoon buiten Wet Mulder punten tellen zoals ook in andere landen gebeurd. bijvoorbeeld: meer dan 50 te hard? 3 punten, mobieltje? 10 punten. Zit je aan de 20 punten, dag rijbewijs voor 3 jaar. BAM!
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.