image

Hoofd Team High Tech Crime politie wordt nieuwe directeur van NCSC

dinsdag 28 mei 2024, 16:28 door Redactie, 0 reacties

Matthijs van Amelsfort, op dit moment hoofd van het Team High Tech Crime van de politie, wordt met ingang van 1 september dit jaar de nieuwe directeur van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Dat heeft de overheidsinstantie vandaag aangekondigd. Eind vorig jaar maakte toenmalig NCSC-directeur Hans de Vries bekend dat hij zijn functie zou neerleggen. De Vries is sinds vorige maand Chief Cybersecurity Officer bij het Europees cyberagentschap ENISA.

Het NCSC, Digital Trust Center (DTC) en het CSIRT-DSP voor digitale serviceproviders gaan in de toekomst samen verder als één centraal expertisecentrum. "De komende jaren ondergaat het NCSC een enorme groei. De implementatie van de hernieuwde EU-netwerk- en informatiebeveiligingsrichtlijn leidt tot een toename van het aantal doelgroep organisaties. Daarbij vindt er een integratie plaats van het NCSC met het DTC en het CSIRT DSP. Als nieuwe directeur NCSC draag je bij aan de executie van deze belangrijke transitie en bouw je aan een veiligere digitale toekomst', zo liet de vacaturetekst weten.

"Als hoofd van het Team High Tech Crime van de politie heb ik de ingrijpende gevolgen gezien van een cyberaanval op een organisatie en de samenleving. De huidige geopolitieke situatie en de constante groei van cybercrime maken het belang van een goede digitale weerbaarheid van Nederland belangrijker dan ooit", aldus Van Amelsfort. "De implementatie van NIS2-richtlijn heeft grote invloed op het NCSC. Ik kijk er naar uit om deze opgave, samen met de collega’s van het NCSC en onze publiek-private partners, aan te gaan. Mijn opgedane kennis, ervaring en enthousiasme over het cyberdomein gaan mij hierbij zeker helpen."

Van Amelsfort startte zijn loopbaan bij de Politie Regio Utrecht, later bij het Korps Landelijke Politiediensten Nationale Recherche Eenheid Dieptespecialismen & Innovatie en als teamleider bij het Recherche Samenwerkingsteam te Curaçao. De afgelopen tien jaar heeft hij verschillende afdelingen geleid van de Dienst Landelijke Recherche (DLR) op het gebied van cybercrime en digitale opsporing. Hij rondde tevens twee studies af: Master Forensic Computing and Cyber Crime Investigation aan University College Dublin en een Master Management Wetenschappen aan de Open Universiteit.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.