image

Criminelen claimen diefstal gegevens 560 miljoen Ticketmaster-klanten

woensdag 29 mei 2024, 16:18 door Redactie, 1 reacties

Criminelen claimen op internet de gegevens van 560 miljoen Ticketmaster-klanten te hebben gestolen. Het zou om 1,3 terabyte aan namen, adresgegevens, telefoonnummers, bestelgegevens en gedeeltelijke creditcardgegevens gaan die te koop worden aangeboden. De vraagprijs bedraagt 500.000 dollar. De gedeeltelijke creditcardgegevens bestaan volgens de omschrijving uit naam van kaarthouder, laatste vier creditcardcijfers, verloopdatum en 'customer fraud details'. Ticketmaster en moederbedrijf Live Nation hebben nog geen reactie gegeven of de claim van de criminelen bevestigd.

Het Australische ministerie van Binnenlandse Zaken laat tegenover ABC News weten dat het met Ticketmaster samenwerkt om meer duidelijkheid over het incident te krijgen. De data wordt aangeboden door een groep die zich ShinyHunters noemt en eerder in het nieuws kwam wegens de verkoop van de gegevens van 70 miljoen AT&T-klanten.

Reacties (1)
30-05-2024, 09:43 door Anoniem
En als je dan op de site kijkt en wilt inloggen is er ineens een verplichte password reset (wat ik begrijp), maar om vervolgens weer daadwerkelijk in te kunnen loggen is ineens mijn mobiele telefoonnummer verplicht? Stop maar ...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.