image

Criminelen claimen diefstal gegevens half miljoen Cooler Master-klanten - update

donderdag 30 mei 2024, 07:48 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 30-05-2024, 17:20

Criminelen claimen dat ze de persoonlijke gegevens van meer dan een half miljoen Cooler Master-klanten hebben gestolen. Het zou onder andere gaan om naam, adresgegevens, geboortedatum, e-mailadres en gegevens van creditcard, zoals creditcardnummer, verloopdatum en driecijferige cc-code. De klantgegevens zouden zijn gestolen van de Fanzone-website van Cooler Master.

Via deze website kunnen klanten hun producten registreren, contact met de klantenservice opnemen en RMA-verzoeken indienen. Naast klantgegevens zou het ook om gegevens van Cooler Master-personeel gaan en andere informatie van het bedrijf, zo melden Cybernews en Bleeping Computer. De aanvaller laat aan de laatste site weten dat ze losgeld aan Cooler Master hebben gevraagd voor het niet lekken van de gegevens, maar dat het bedrijf hier niet op reageerde. Cooler Master heeft nog geen reactie op het vermeende datalek gegeven.

Update

Cooler Master heeft het datalek bevestigd en zegt getroffen klanten te zullen informeren. De gegevens werden op 19 mei gestolen. Verdere details zijn niet bekendgemaakt.

Reacties (2)
30-05-2024, 10:58 door Anoniem
Een hack bij CoolerMaster? Lijkt mij dat het een koud kunstje was...
30-05-2024, 17:38 door Anoniem
Dat ze creditcard gegevens hebben opgeslagen kan wel eens een grote fout zijn. Die data wil je niet in je eigen databases hebben staan. Ze hebben echt alle data van een creditcard opgeslagen.... bad practice...

TheYOSH
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.