image

Criminelen claimen diefstal gegevens 30 miljoen Santander-klanten

zaterdag 1 juni 2024, 09:56 door Redactie, 2 reacties

De criminelen die claimen de data van 560 miljoen Ticketmaster-klanten te hebben gestolen zeggen ook de data van 30 miljoen Santander-klanten te hebben buitgemaakt. De bank waarschuwde twee weken geleden voor een inbraak op een database bij een third-party provider, waarbij gegevens van klanten uit Chili, Spanje en Uruguay zijn gestolen, alsmede gegevens van huidige en voormalige medewerkers. Gegevens van klanten uit andere regio's zijn volgens de bank niet gecompromitteerd.

Een groep criminelen met de naam ShinyHunters, die onlangs een dataset aanbood waarin de gegevens van 560 miljoen Ticketmaster-klanten zouden zitten, heeft nu ook vermeende Santander-data aangeboden. Volgens de advertentie gaat het om gegevens van dertig miljoen Santander-klanten, waaronder rekeninggegevens en creditcardnummers. De vraagprijs bedraagt twee miljoen dollar. Santander heeft nog niet gereageerd of de claims van de criminelen kloppen.

Eerder stelde securitybedrijf Hudson Rock in een inmiddels verwijderde blogposting dat het had gesproken met één van de criminelen, die beweerde dat de data was buitgemaakt bij cloudopslagdienst Snowflake. Volgens het bedrijf zijn aanvallers er in geslaagd om van verschillende klanten de inloggegevens te stelen, en zo op hun cloudaccounts in te breken.

Reacties (2)
01-06-2024, 11:05 door Anoniem
Je kent de bank misschien niet, maar is één van de grootste in Spanje. (Spanje heeft altijd al heel veel kleine banken gehad omdat een bank macht heeft, dus veel erebaantjes fabriekjes). Santander zit niet alleen in Spanje maar ook over half of heel Zuid Amerika. Waar ze een voetje voor hebben omdat ze uit het oude moederland komen. Spaans is nou eenmaal een grotere taal dan Engels. Grote jongens.De grootste gehaktbal van een ABN of Rabo zegt U tegen ze.

Dat al die gegevens zijn gepikt is extra beschamend. Ook al omdat ik Spaanse IT mensen ken waar ik zelf nog een hoop van kon leren, zo goed zijn die.

Zulke grootbanken zijn alleen maar goed om erebaantjes weg te geven. Maar niet eens in staat om op hun eigen kluis te passen. Moet je lekker je geld naartoe brengen dus, lekker veilig en handig.
01-06-2024, 16:44 door Anoniem
Bank Santander ook groot in Polen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.