image

Japanse cryptobeurs BMM meldt diefstal van 280 miljoen euro aan bitcoin

zaterdag 1 juni 2024, 10:14 door Redactie, 2 reacties

De Japanse cryptobeurs BMM is slachtoffer geworden van een aanval waarbij 280 miljoen euro aan bitcoin is buitgemaakt, zo laat het bedrijf in een verklaring weten. Volgens BMM ontdekte het gisteren een "ongeautoriseerd lek" van bitcoin uit de eigen wallet. Het ging om meer dan 4500 bitcoin, wat op het moment van schrijven 280 miljoen euro is.

Details over het "lek" zijn niet gegeven. Vanwege de diefstal heeft de cryptobeurs verschillende beperkingen doorgevoerd met betrekking tot het aanmaken van nieuwe accounts, verwerken van opnames en aanschaf van bitcoin. Coindesk meldt op basis van data van securitybedrijf Blocksec dat de aanvaller de gestolen bitcoin over tien wallets heeft verdeeld.

Reacties (2)
02-06-2024, 05:41 door Anoniem
Dat is lucratiever dan ransomware!
Fijne gedachte dat zelfs pensioenfondsen beleggen in crypto..
03-06-2024, 00:05 door Anoniem
Door Anoniem: Fijne gedachte dat zelfs pensioenfondsen beleggen in crypto.
Welke dan? Dan sluit ik mezelf meteen over naar dat pensioenfonds!

Overigens beleggen pensioenfondsen ook in valuta's, en een bankoverval als de Bangladesh Bank Heist laatst zegt meer over de bank dan over de valuta.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.