image

'Microsoft blokkeert methode voor Windows 11 zonder Microsoft Account'

dinsdag 4 juni 2024, 14:51 door Redactie, 41 reacties

Microsoft heeft een methode geblokkeerd waarmee het mogelijk was om Windows 11 zonder Microsoft Account te installeren. Dat meldt Windows Central. Windows 11 vereist tijdens de installatie een internetverbinding en Microsoft Account, zo staat in de systeemeisen. Er zijn echter verschillende manieren om de accountverplichting te omzeilen. Eén daarvan was het opgeven van een door Microsoft geblokkeerd e-mailadres, zoals 'example@example.com'. Dit zorgde ervoor dat de setup doorging naar het maken van een lokaal account.

Deze methode lijkt nu door Microsoft in Windows 11 24H2 te zijn geblokkeerd. Gebruikers komen bij het opgeven van een geblokkeerd e-mailadres in een loop terecht, aldus Windows Central. De methode waarbij tijdens de installatie OOBE\BYPASSNRO in de Command Prompt wordt ingevoerd, en waardoor het verbinden met internet en zo ook het koppelen van een Microsoft Account worden overgeslagen, werkt nog wel. Niet alle gebruikers zijn blij met het verplicht opgeven van een Microsoft Account. Zo werd er onder andere een petitie tegen gestart.

Reacties (41)
04-06-2024, 15:05 door Anoniem
71 ondertekeningen op een petitie dat zal ze leren!
04-06-2024, 15:19 door Anoniem
Dit is toch prachtig, een goede reden om over te gaan naar een open source oplossing die ook nog eens geld bespaart. Voor mij geen w11 .
04-06-2024, 15:38 door Anoniem
Ik snap all die hysterische niet bij Apple moet je ook een account
aan maken is toch normaal als je beveiligd software aan gaat...bij Android ben je slechter af daar zit je met 2 account s
Google en oa Samsung..of een ande merk telefoon met Android
zit je all tijd aan 2x account dat vind ik slecht....
04-06-2024, 15:39 door Anoniem
Tja idd als je laptops wil flashen met een bios update dan kan dat alleen in Windows. Helaas niet als je de nieuwste bios voor een te refurbisen laptop wil installeren en dan Linux wil installeren. Je hebt dan altijd alleen een mogelijkheid met een flashutility die voor Windows is geschreven dat te doen. Dan moet je helaas eerst Windows vanuit de recovery weer helemaal installeren. Dan ook verschillende hinderlijke stappen moeten doen tijdens de setup. Dus voor dat soort zaken is een verplicht Microsoft account niet wenselijk en juist wel handig er om heen te kunnen werken.
04-06-2024, 15:44 door Anoniem
Zo te lezen wordt het tijd voor een nieuwe release van het alom oude DAZloader.
04-06-2024, 15:53 door Anoniem
Waarom blijven we MS Windows gebruiken?
04-06-2024, 16:08 door Anoniem
Tijd voor een verbod op het gebruik moeten maken van een account bij de aanschaf van hardware is het gezeik meteen afgelopen.

Staat er niet vermeld voor de aankoop dat voor gebruik van het systeem internet vereist is dan is het een overtreding gezien je klaarblijkelijk dus een werkend mail adres moet hebben met verificatie code en je jouw aankoop dus niet kan gebruiken in de configuratie die je hebt gekocht.
04-06-2024, 16:11 door Anoniem
Waarom zou je je pc niet mogen gebruiken om bijv. een brief te typen als je geen internet hebt? Het is duidelijk dat de consument niet genoeg beschermd wordt tegen zulke grote bedrijven.
04-06-2024, 16:41 door Anoniem
"De methode waarbij tijdens de installatie OOBE\BYPASSNRO in de Command Prompt wordt ingevoerd, en waardoor het verbinden met internet en zo ook het koppelen van een Microsoft Account worden overgeslagen, werkt nog wel."

Nou.. dan doe je dat toch gewoon? Wat een drukte om niks.
04-06-2024, 16:42 door Anoniem
Waarom in godesnaam, snap dat ze alle data willen slurpen maar er is geen enkele technische reden voor.

Werkt de installatie via Rufus nog? Ga zelf nooit windows 11 installeren maar had gelezen dat je daarmee de verplichting van een online account kan uitzetten en ook telemetrie.
04-06-2024, 16:45 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?

we? Ik gebruik al 20 jaar geen windows meer en trouwens ook geen Google variant van Android.
04-06-2024, 17:02 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?

Omdat Linux op de desktop wat mij betreft gewoon nog altijd stevig inferieur is.
Ik vind Linux heerlijk voor servers, maar voor m'n desktop werkt het gewoon niet fijn. Zowel Gnome als KDE vind ik persoonlijk gewoon onprettig.
04-06-2024, 17:46 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?

Omdat, bijv, er een belangrijk programma niet in Wine werkt, en er is GEEN ECHT alternatief voor. Ik laat het aan ieders verbeelding over om te verzinnen welk programma dat is. En daarom heb ik nog 1 pc, die overigens nauwelijks aan staat, waar Windoze op staat.


Door Anoniem: Ik snap all die hysterische niet bij Apple moet je ook een account
aan maken is toch normaal als je beveiligd software aan gaat...bij Android ben je slechter af daar zit je met 2 account s
Google en oa Samsung..of een ande merk telefoon met Android
zit je all tijd aan 2x account dat vind ik slecht....

En dat is inderdaad een van de hele goede redenen om ook geen Apple spullie te willen.

Op mijn beide Android telefoons (waarvan 1 zakelijk) heb ik 1 account geconfigureerd dat ik liever niet had: van Google, want daar kom je inderdaad niet onderuit. Maar dat account wordt dan ook alleen daarvoor gebruikt, nergens anders voor. Niets houdt je tegen om meerdere accounts te hebben die je op verschillende plekken maar een keer gebruikt. Een account van de fabrikant is niet noodzakelijk, en ik heb niet het idee dat ik daardoor iets wezenlijks mis: meestal zijn het bloatware functies die je erbij krijgt.


Door Anoniem: Waarom zou je je pc niet mogen gebruiken om bijv. een brief te typen als je geen internet hebt? Het is duidelijk dat de consument niet genoeg beschermd wordt tegen zulke grote bedrijven.

Waarom kan je dat briefje niet in, bijv, Linux met LibreOffice typen? Want als het om dit soort simpele dingen gaat, dan voldoet het echt voor je. En dat geleuter van "jamaariksnaphetniet" is onzin: iedereen daarover klaagt, heeft ook ooit aan Windoze (of Apple) moeten wennen, en de meesten van degenen die erover klagen hebben niet verder gekeken dan hun neus lang is. Als je Windoze of Apple kon leren, dan kan je Linux/LibreOffice ook leren, net als dat je ook moest leren auto rijden.

Ik was altijd tegen een internet-rijbewijs of een computer-rijbewijs of hoe je het ook wil noemen. Ik vond het onzin. Maar ik begin er steeds meer voor te zijn: geen toegang tot een computer zonder dat je een basiskennis hebt.
04-06-2024, 17:47 door Anoniem
Door Anoniem: Ik snap all die hysterische niet bij Apple moet je ook een account
aan maken is toch normaal als je beveiligd software aan gaat...bij Android ben je slechter af daar zit je met 2 account s
Google en oa Samsung..of een ande merk telefoon met Android
zit je all tijd aan 2x account dat vind ik slecht....
Het gaat erom dat het niet met 0 accounts meer kan.

Het is klinkklare onzin dat je voor gevalideerde software uit een of andere "store" een account nodig hebt om zeker te weten dat je veilig bent. Het enige wat daarvoor nodig is is dat die "store" software digitaal ondertekent met een privésleutel en de apparaten waarop het geïnstalleerd worden aan de hand van de bijbehorende publieke sleutel de handtekening controleren. Dat is razend betrouwbaar zonder account! Linux-distributies werkten al zo toen Apple en Microsoft nog niet aan app stores deden.

Die accounts zijn er niet om het veilig voor jou te maken. Die zijn er om commerciële redenen.
04-06-2024, 18:43 door Anoniem
Overgeleverd aan Micosoft en Apple, lol.
Misschien wat educatie voor degenen die het nodig hebben?
Free software, free society: Richard Stallman at TEDxGeneva 2014
https://youtu.be/Ag1AKIl_2GM&t=0
04-06-2024, 19:12 door Anoniem
Door Anoniem: 71 ondertekeningen op een petitie dat zal ze leren!

Je hebt grosso modo 3 keuzes:
1 - Je kunt windiws blijven gebruiken (incl account). Maar dan ook niet zeuren.
2 - Je kunt protesteren bij MS (bv via die petitie). Maar er is geen reden voor MS om haar grote commericele belangen aan de kant te schuiven voor een relatief klein groepje klagers.
3 - Je kunt overstappen op een andere OS, op schone/kale hardware die nooit vervuild is geweest door een MS OS. Laat MS achter je liggen.
04-06-2024, 19:26 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?

Omdat Linux op de desktop wat mij betreft gewoon nog altijd stevig inferieur is.
Ik vind Linux heerlijk voor servers, maar voor m'n desktop werkt het gewoon niet fijn. Zowel Gnome als KDE vind ik persoonlijk gewoon onprettig.
Ik ben juist Linux gaan gebruiken omdat ik Windows persoonlijk gewoon onprettig vond, inmiddels zo'n kwart eeuw geleden. Ik stapte over op KDE, dat Windows-achtig was maar dat type interface beduidend beter had geïmplementeerd dan Microsoft zelf had gedaan. Vensters verdelen over meerdere desktops (zeker niet uniek voor KDE), ik kon naast het startmenu zelf menu's met dingen inrichten, geweldig. En dat zonder die bloedirritante "laat mij dit maar voor je doen"-popups waarmee Windows (of het toenmalige Windows) me om mijn oren sloeg en die me meer stoorden in mijn bezigheden dan me te helpen.

En vervolgens gebeurde er geleidelijk aan iets moois dat op Windows helemaal niet mogelijk was geweest. Ik raakte thuis in bash, in een terminalvenster, waarin je razendsnel kan werken doordat je door op tab te drukken half ingetypte dingen af kan maken of een overzichtje ziet van wat er mogelijk is. Ik stopte domweg om nog een file manager te gebruiken, ik had het niet meer nodig, bash was voor mij makkelijker. Ook grafische programma's startte ik steeds vaker vanuit de commandline. Icoontjes op mijn desktop? Ik had er geen boodschap meer aan. En op een gegeven moment viel het muntje dat ik een desktop-interface zat te gebruiken maar niet meer gebruikte wat een desktop-interface van andere grafische interfaces onderscheidt. Dus waarom gebruikte ik eigenlijk nog KDE? Ik ging kijken wat er nog meer bestond en ontdekte toen dat er inmiddels iets bestond dat precies een ergernis aanpakte die ik al sinds Windows 95 had: overlappende vensters. Ik wil vensters full screen of naast elkaar, altijd al. Windows 3.11 had een toetscombinatie om vensters naast elkaar te zetten, maar in Windows 95 is dat afgeschaft. De zogenaamde tiling window managers bleken vensters altijd full screen of naast elkaar te tonen, met toetscombinaties om van layout te wisselen. Een schot in de roos voor mij, en er waren er meerdere! Na wat uitproberen ben ik op i3 uitgekomen en ik heb nog nooit zo'n goed bij me passende grafische omgeving gehad: geen ergernissen meer, alles werkt vlot en toont vensters meteen zoals ik ze wil. En als een applicatie aandacht vraagt kleurt de workspace en binnen die workspace de titelbalk rood in plaats van zichzelf meteen op de voorgrond te plaatsen. Ik zie dat er wat om aandacht vraagt maar het naar voren halen gaat met een toetscombinatie die ik pas gebruik als het mij uitkomt. Ik vind dat een verademing, het werkt echt veel rustiger.

En nog een ergernisje over Windows: Microsoft heeft ooit de windows-toets aan het toetsenbord toegevoegd, en vervolgens niet een eenduidige scheiding gemaakt tussen toetscombinaties voor Windows (met die toets) en voor applicaties (zonder die toets). Alt+Tab werkte de laatste keer dat ik achter Windows zat nog steeds, en dat is een toetscombinatie voor de window manager. In i3 zijn alle window manager-toetscombinaties aan de windows-toets gekoppeld, en alle andere toetscombinaties zijn voor applicaties. Het is configureerbaar, je kan ervan afwijken, maar dat is wat je wordt aangereikt. Dat is pas consistent en overzichtelijk! En dat heeft praktische betekenis als je sneltoetsen kiest voor een applicatie of voor je window manager, een belangrijke categorie mogelijke conflicten is er domweg niet.

Dat ik de beschreven ontwikkeling heb doorgemaakt betekent natuurlijk echt niet dat iedereen ook maar die kant op moet, en het is ook zo dat ik dingen gebruik die vaardigheden vergen die niet iedereen heeft. Maar het punt van Linux is dat het kan in plaats van dat een leverancier je voorschrijft hoe je werkt, en je kan in een richting gaan die jou bevalt en die niet voor je gekozen wordt. Als je ontdekt dat een bepaald type interface het toch niet echt voor je is kan je simpelweg iets anders proberen, terwijl alle applicaties gewoon blijven werken. Dat is een flexibiliteit waar wat mij betreft Windows een puntje aan kan zuigen.

Hoe bevallen alle veranderingen die Microsoft in de Windows-interface heeft aangebracht je? Windows is nu behoorlijk anders dan het twintig jaar geleden was. Ging elke verandering makkelijk en vanzelfsprekend of kwam je dingen tegen waar je echt even je weg in moest vinden? Vind je advertenties in je desktop een verbetering? Vind je, wat nu in het nieuws is en er kennelijk aan zit te komen, het een goed idee als er elke 3 seconden een screenshot van je doen en laten wordt gemaakt?

Als je bereid was om aan veranderingen te wennen en er enthousiast voor te worden, en je hebt die bereidheid en dat enthousiasme niet bij Linux, ligt het dan werkelijk aan de verschillen in de user-interface of is je voorkeur dan misschien op iets anders gebaseerd dan op hoe het concreet werkt? Misschien is het wel gewoon wel zo makkelijk dat een leverancier invult hoe het werkt in plaats van dat je jezelf door een woud van keuzemogelijkheden moet worstelen. En dat het bij iedereen hetzelfde werkt heeft natuurlijk ook zijn voordelen.

Ik vind het prima dat Windows je voorkeur heeft, begrijp me niet verkeerd. Doe alsjeblieft gewoon wat jou bevalt. Ik weet wel dat er tegelijk ook mensen zijn die nu bepaalde desktop-omgevingen in Linux gebruiken omdat die meer lijken op het Windows waar ze zich goed op thuis waren gaan voelen dan Windows zelf daar nog op lijkt.

Eigenlijk sloeg ik gewoon aan op het woord inferieur terwijl ik juist iets zie dat in een hoop opzichten superieur is, en dat moest ik kennelijk even kwijt :-)
04-06-2024, 20:55 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?
Marktfalen, omdat we onvoldoende politieke wil hebben in de EU en de VS om een vrije markt in stand te houden laten de we boel maar lopen waardoor compatibiliteit beperkt is en vendor lock-in normaal, gezien de politieke richting die we op gaan zal dat de komende tijd alleen maar erger gaan worden.

Ik zou dolgraag een OS naar eigen keuze aan een idenity platform van eigen keuze willen hangen waarbij diensten/software op een gestandaardiseerde manier aan elkaar kunnen worden geknoopt, in plaats daarvan moet ik nu allemaal rotzooi van Microsoft afnemen omdat het bedrijf waar ik voor werk ooit de keuze heeft gemaakt voor een office omgeving van Micosoft...waarbij de diensten voor 95% aan elkaar geflanste rotzooi betreft en het een enorm risico voor de samenleving is geworden vanwege de monocultuur en beperkte hoeveelheid aanbieders.
04-06-2024, 22:01 door Anoniem
Linux Mint is wel een aardige keuze voor beginnende gebruikers die net van Windows zijn afgestapt, het is allemaal erg toegankelijk en stabiel, de Cinnamon desktop-omgeving lijkt veel op die van Windows.
Er zit een handige programmabeheer in waar men zijn/haar programma's (gratis, vrije en open source software) vandaan haalt.
Windows kan nog steeds via een VM gedraaid worden zoals Boxes.
Daarnaast draaien veel Windows games gewoon via Proton. (Zet aan in Steam of gebruik een ondersteuningsprogramma met Proton/Lutris voor GOG.
Er zitten maar twee privacy opties in Mint; Kjjken of de router nog aanwezig is en recente bestanden, (kunnen beide uit) geen Microsoft spyware meer.
Probeer het eens op een oude computer, of via een live-USB stick. (kan traag draaien via USB sticks)
04-06-2024, 22:39 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?

Omdat Linux op de desktop wat mij betreft gewoon nog altijd stevig inferieur is.
Ik vind Linux heerlijk voor servers, maar voor m'n desktop werkt het gewoon niet fijn. Zowel Gnome als KDE vind ik persoonlijk gewoon onprettig.
Vandaar dat men Cinnamon heeft ontworpen, werkt geweldig en heeft dezelfde ideeën zoals die van Windows. (Startmenu met programma's, een desktop waar iconen op kunnen, een configureerbare taakbalk onderaan, echt ideaal)
Geef Mint (Cinnamon) of LMDE (Cinnamon) eens een kansje. (-:
Qua veiligheid en privacy zijn GNU+Linux distributies echt heel goed. (Met uitzondering van Ubuntu (het Amazon-schoothondje) die het lef had haar gebruikers te bespioneren via de zoekbalk, en een vendor lock-in probeert te forceren via snaps, maar gelukkig doet Mint die dingen niet)
05-06-2024, 07:55 door Bitje-scheef
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?

Omdat Linux op de desktop wat mij betreft gewoon nog altijd stevig inferieur is.
Ik vind Linux heerlijk voor servers, maar voor m'n desktop werkt het gewoon niet fijn. Zowel Gnome als KDE vind ik persoonlijk gewoon onprettig.

Ik kan al aardig lang gewoon wegkomen met een Linux op de desktop. Maar dat komt ook omdat ik geen specifieke software gebruik die alleen op windhoos draait. Echter voor veel pakketten zijn best goede alternatieven (niet voor alles). Voor de rest, browserbased. Hangt dus ook af van je situatie en smaak.
05-06-2024, 08:49 door Anoniem
Vee pushen naar een MS-cloud heet dat. In dat kader bezuinigen hun worst affiliates (bijv. Dell en Acer) al een tijd op de hardware in hun laptops: Wat moet je tegenwoordig nog met een 500GB hd of zelfs minder als standaard? En dan niet slechts de goedkoopste modellen.

Ja, zo kan ik mn pc ook wel om het jaar/2 jaar vervangen...
05-06-2024, 09:21 door Anoniem
Door Anoniem: Ik snap all die hysterische niet bij Apple moet je ook een account
aan maken is toch normaal als je beveiligd software aan gaat...bij Android ben je slechter af daar zit je met 2 account s
Google en oa Samsung..of een ande merk telefoon met Android
zit je all tijd aan 2x account dat vind ik slecht....

Niet waar: Apple devices zijn goed te gebruiken zonder Apple ID. Er zijn natuurlijk features die dan niet of moeilijk werken, met name iCloud sync - wat een probleem is als je beseft hoe volatile devices tegenwoordig zijn, maar het moet niet. Google en Microsoft zijn absolute hufters wat dat betreft, maar Microsoft maakt het nu wel héél erg bont.
05-06-2024, 09:26 door Anoniem
Ja ook voor mij betekent dit dat ik binnenkort weg ga bij Microsoft
Ze hebben de rode lijn nu echt gepasseerd.
Ik ben er klaar mee.
05-06-2024, 09:36 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?

Waarom gebruiken er nog Apple?
Waarom gebruik je nog een Android telefoon?

Allemaal hebben ze een account nodig.

Zelfs bij verschillende Linux distributies willen ze graag je account (ubuntu b.v. al kan je daar nog om heen.)

Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?
Marktfalen, omdat we onvoldoende politieke wil hebben in de EU en de VS om een vrije markt in stand te houden laten de we boel maar lopen waardoor compatibiliteit beperkt is en vendor lock-in normaal, gezien de politieke richting die we op gaan zal dat de komende tijd alleen maar erger gaan worden.

Ik zou dolgraag een OS naar eigen keuze aan een idenity platform van eigen keuze willen hangen waarbij diensten/software op een gestandaardiseerde manier aan elkaar kunnen worden geknoopt, in plaats daarvan moet ik nu allemaal rotzooi van Microsoft afnemen omdat het bedrijf waar ik voor werk ooit de keuze heeft gemaakt voor een office omgeving van Micosoft...waarbij de diensten voor 95% aan elkaar geflanste rotzooi betreft en het een enorm risico voor de samenleving is geworden vanwege de monocultuur en beperkte hoeveelheid aanbieders.


Als je meer keus hebt dan Windows Linux of Apple, Apple is device gebonden, Windows is dat min of meer ook. de fabrikanten van moederborden en laptop bouwen de apparatuur Windows first. er zijn een aantal fabrikanten die Linux first bouwen. zoals System76, dus de keus is er wel degelijk. maar het staat de fabrikant vrij om ergens voor te kiezen.

En wat is volgens jou dan de gestandaardiseerde manier van aan elkaar knopen? aan elkaar knopen geeft al aan dat het houtje touwtje is. Dat geen enkele andere fabrikant het voor elkaar krijgt om een werkend platform te bouwen dat integreert is niet het probleem van Microsoft, Google of Apple. want alle 3 leveren ze zo'n platform.
05-06-2024, 10:45 door Anoniem
Door Anoniem: Tja idd als je laptops wil flashen met een bios update dan kan dat alleen in Windows. Helaas niet als je de nieuwste bios voor een te refurbisen laptop wil installeren en dan Linux wil installeren. Je hebt dan altijd alleen een mogelijkheid met een flashutility die voor Windows is geschreven dat te doen. Dan moet je helaas eerst Windows vanuit de recovery weer helemaal installeren. Dan ook verschillende hinderlijke stappen moeten doen tijdens de setup. Dus voor dat soort zaken is een verplicht Microsoft account niet wenselijk en juist wel handig er om heen te kunnen werken.

Kijk voor het flashen van je BIOS onder Linux eens naar fwupdate.
05-06-2024, 10:48 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?

Omdat Linux op de desktop wat mij betreft gewoon nog altijd stevig inferieur is.
Ik vind Linux heerlijk voor servers, maar voor m'n desktop werkt het gewoon niet fijn. Zowel Gnome als KDE vind ik persoonlijk gewoon onprettig.

Wat is er volgens jou inferieur aan de verschillende Desktops onder Linux. Je hebt er talloze zelfs die helemaal op Windows lijken.

https://itsfoss.com/windows-like-linux-distributions/
05-06-2024, 11:44 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?

Omdat Linux op de desktop wat mij betreft gewoon nog altijd stevig inferieur is.
Ik vind Linux heerlijk voor servers, maar voor m'n desktop werkt het gewoon niet fijn. Zowel Gnome als KDE vind ik persoonlijk gewoon onprettig.
Als je gewend bent om op start! te klikken om te stoppen kan ik mij dat wel voorstellen.
Zowel GNOME en tegenwoordig ook weer KDE zijn superieur. Ik kan dingen aanpassen die onder windows niet kunnen of alleen via het register.
05-06-2024, 12:36 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?

Omdat Linux op de desktop wat mij betreft gewoon nog altijd stevig inferieur is.
Ik vind Linux heerlijk voor servers, maar voor m'n desktop werkt het gewoon niet fijn. Zowel Gnome als KDE vind ik persoonlijk gewoon onprettig.
Ik ben juist Linux gaan gebruiken omdat ik Windows persoonlijk gewoon onprettig vond, inmiddels zo'n kwart eeuw geleden. Ik stapte over op KDE, dat Windows-achtig was maar dat type interface beduidend beter had geïmplementeerd dan Microsoft zelf had gedaan. Vensters verdelen over meerdere desktops (zeker niet uniek voor KDE), ik kon naast het startmenu zelf menu's met dingen inrichten, geweldig. En dat zonder die bloedirritante "laat mij dit maar voor je doen"-popups waarmee Windows (of het toenmalige Windows) me om mijn oren sloeg en die me meer stoorden in mijn bezigheden dan me te helpen.

En vervolgens gebeurde er geleidelijk aan iets moois dat op Windows helemaal niet mogelijk was geweest. Ik raakte thuis in bash, in een terminalvenster, waarin je razendsnel kan werken doordat je door op tab te drukken half ingetypte dingen af kan maken of een overzichtje ziet van wat er mogelijk is. Ik stopte domweg om nog een file manager te gebruiken, ik had het niet meer nodig, bash was voor mij makkelijker. Ook grafische programma's startte ik steeds vaker vanuit de commandline. Icoontjes op mijn desktop? Ik had er geen boodschap meer aan. En op een gegeven moment viel het muntje dat ik een desktop-interface zat te gebruiken maar niet meer gebruikte wat een desktop-interface van andere grafische interfaces onderscheidt. Dus waarom gebruikte ik eigenlijk nog KDE? Ik ging kijken wat er nog meer bestond en ontdekte toen dat er inmiddels iets bestond dat precies een ergernis aanpakte die ik al sinds Windows 95 had: overlappende vensters. Ik wil vensters full screen of naast elkaar, altijd al. Windows 3.11 had een toetscombinatie om vensters naast elkaar te zetten, maar in Windows 95 is dat afgeschaft. De zogenaamde tiling window managers bleken vensters altijd full screen of naast elkaar te tonen, met toetscombinaties om van layout te wisselen. Een schot in de roos voor mij, en er waren er meerdere! Na wat uitproberen ben ik op i3 uitgekomen en ik heb nog nooit zo'n goed bij me passende grafische omgeving gehad: geen ergernissen meer, alles werkt vlot en toont vensters meteen zoals ik ze wil. En als een applicatie aandacht vraagt kleurt de workspace en binnen die workspace de titelbalk rood in plaats van zichzelf meteen op de voorgrond te plaatsen. Ik zie dat er wat om aandacht vraagt maar het naar voren halen gaat met een toetscombinatie die ik pas gebruik als het mij uitkomt. Ik vind dat een verademing, het werkt echt veel rustiger.

En nog een ergernisje over Windows: Microsoft heeft ooit de windows-toets aan het toetsenbord toegevoegd, en vervolgens niet een eenduidige scheiding gemaakt tussen toetscombinaties voor Windows (met die toets) en voor applicaties (zonder die toets). Alt+Tab werkte de laatste keer dat ik achter Windows zat nog steeds, en dat is een toetscombinatie voor de window manager. In i3 zijn alle window manager-toetscombinaties aan de windows-toets gekoppeld, en alle andere toetscombinaties zijn voor applicaties. Het is configureerbaar, je kan ervan afwijken, maar dat is wat je wordt aangereikt. Dat is pas consistent en overzichtelijk! En dat heeft praktische betekenis als je sneltoetsen kiest voor een applicatie of voor je window manager, een belangrijke categorie mogelijke conflicten is er domweg niet.

Dat ik de beschreven ontwikkeling heb doorgemaakt betekent natuurlijk echt niet dat iedereen ook maar die kant op moet, en het is ook zo dat ik dingen gebruik die vaardigheden vergen die niet iedereen heeft. Maar het punt van Linux is dat het kan in plaats van dat een leverancier je voorschrijft hoe je werkt, en je kan in een richting gaan die jou bevalt en die niet voor je gekozen wordt. Als je ontdekt dat een bepaald type interface het toch niet echt voor je is kan je simpelweg iets anders proberen, terwijl alle applicaties gewoon blijven werken. Dat is een flexibiliteit waar wat mij betreft Windows een puntje aan kan zuigen.

Hoe bevallen alle veranderingen die Microsoft in de Windows-interface heeft aangebracht je? Windows is nu behoorlijk anders dan het twintig jaar geleden was. Ging elke verandering makkelijk en vanzelfsprekend of kwam je dingen tegen waar je echt even je weg in moest vinden? Vind je advertenties in je desktop een verbetering? Vind je, wat nu in het nieuws is en er kennelijk aan zit te komen, het een goed idee als er elke 3 seconden een screenshot van je doen en laten wordt gemaakt?

Als je bereid was om aan veranderingen te wennen en er enthousiast voor te worden, en je hebt die bereidheid en dat enthousiasme niet bij Linux, ligt het dan werkelijk aan de verschillen in de user-interface of is je voorkeur dan misschien op iets anders gebaseerd dan op hoe het concreet werkt? Misschien is het wel gewoon wel zo makkelijk dat een leverancier invult hoe het werkt in plaats van dat je jezelf door een woud van keuzemogelijkheden moet worstelen. En dat het bij iedereen hetzelfde werkt heeft natuurlijk ook zijn voordelen.

Ik vind het prima dat Windows je voorkeur heeft, begrijp me niet verkeerd. Doe alsjeblieft gewoon wat jou bevalt. Ik weet wel dat er tegelijk ook mensen zijn die nu bepaalde desktop-omgevingen in Linux gebruiken omdat die meer lijken op het Windows waar ze zich goed op thuis waren gaan voelen dan Windows zelf daar nog op lijkt.

Eigenlijk sloeg ik gewoon aan op het woord inferieur terwijl ik juist iets zie dat in een hoop opzichten superieur is, en dat moest ik kennelijk even kwijt :-)

I3 wm +1

Zoals een window manager hoort te werken. En nog nooit een UI tegengekomen die je meer van je werk af houd als die van Windows
05-06-2024, 15:46 door johanw
Zelfs als er uiteindelijk niks meer werkt kun je natuurlijk altijd dat MS account aanmaken, daarmee een lokaal account aanmaken en dat MS account vervolgens nooit meer gebruiken (of zelfs verwijderen als het systeem daarmee blijft werken).
05-06-2024, 16:27 door Hyper
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?

Windows is het OS aar mensen mee zijn opgegroeid of waarmee ze op school hebben leren werken.
Windows wordt ondersteund door hun hardwarefabrikant en helpdesk.
De hardwarefabrikant levert geteste en ondersteunde drivers voor Windows.
Windows is de standaard voor PC gaming.
Misschien wil men software gebruiken die enkel werkt of ondersteund wordt onder Windows.
05-06-2024, 17:13 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?

Omdat Linux op de desktop wat mij betreft gewoon nog altijd stevig inferieur is.
Ik vind Linux heerlijk voor servers, maar voor m'n desktop werkt het gewoon niet fijn. Zowel Gnome als KDE vind ik persoonlijk gewoon onprettig.
Als je gewend bent om op start! te klikken om te stoppen kan ik mij dat wel voorstellen.
Zowel GNOME en tegenwoordig ook weer KDE zijn superieur. Ik kan dingen aanpassen die onder windows niet kunnen of alleen via het register.
Ik heb wat afgevloekt met dat windows. Die vele hangups door windows programmeurs die blijkbaar nog nooit van een assert() hadden gehoord. Bij analyse van data is het heel fijn om focus van een window te verkrijgen door je muis over het window te bewegen (hovering the window) zonder te klikken. Dat heb ik 20 jaar onder Linux kunnen doen evenals virtuele desktops, totdat ik verplicht werd om met windows te werken vond de ict manager. Deze simpele focus-follows-mouse instelling bleek onmogelijk op XP. Inmiddels zal het vast zijn opgelost maar ik weiger om er nog op te werken. Het is bij mij zover dat ik alle Microsoft software weiger, ook de webbased varianten. Ik neem het risico van een crash, patch ellende of ransomware niet meer. Trouwens de software die ik gebruik draait niet eens op windows. Ik ben blij dat ik er van ben verlost.
05-06-2024, 17:18 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?

Omdat Linux op de desktop wat mij betreft gewoon nog altijd stevig inferieur is.
Ik vind Linux heerlijk voor servers, maar voor m'n desktop werkt het gewoon niet fijn. Zowel Gnome als KDE vind ik persoonlijk gewoon onprettig.
Ik ben juist Linux gaan gebruiken omdat ik Windows persoonlijk gewoon onprettig vond, inmiddels zo'n kwart eeuw geleden. Ik stapte over op KDE, dat Windows-achtig was maar dat type interface beduidend beter had geïmplementeerd dan Microsoft zelf had gedaan. Vensters verdelen over meerdere desktops (zeker niet uniek voor KDE), ik kon naast het startmenu zelf menu's met dingen inrichten, geweldig. En dat zonder die bloedirritante "laat mij dit maar voor je doen"-popups waarmee Windows (of het toenmalige Windows) me om mijn oren sloeg en die me meer stoorden in mijn bezigheden dan me te helpen.

En vervolgens gebeurde er geleidelijk aan iets moois dat op Windows helemaal niet mogelijk was geweest. Ik raakte thuis in bash, in een terminalvenster, waarin je razendsnel kan werken doordat je door op tab te drukken half ingetypte dingen af kan maken of een overzichtje ziet van wat er mogelijk is. Ik stopte domweg om nog een file manager te gebruiken, ik had het niet meer nodig, bash was voor mij makkelijker. Ook grafische programma's startte ik steeds vaker vanuit de commandline. Icoontjes op mijn desktop? Ik had er geen boodschap meer aan. En op een gegeven moment viel het muntje dat ik een desktop-interface zat te gebruiken maar niet meer gebruikte wat een desktop-interface van andere grafische interfaces onderscheidt. Dus waarom gebruikte ik eigenlijk nog KDE? Ik ging kijken wat er nog meer bestond en ontdekte toen dat er inmiddels iets bestond dat precies een ergernis aanpakte die ik al sinds Windows 95 had: overlappende vensters. Ik wil vensters full screen of naast elkaar, altijd al. Windows 3.11 had een toetscombinatie om vensters naast elkaar te zetten, maar in Windows 95 is dat afgeschaft. De zogenaamde tiling window managers bleken vensters altijd full screen of naast elkaar te tonen, met toetscombinaties om van layout te wisselen. Een schot in de roos voor mij, en er waren er meerdere! Na wat uitproberen ben ik op i3 uitgekomen en ik heb nog nooit zo'n goed bij me passende grafische omgeving gehad: geen ergernissen meer, alles werkt vlot en toont vensters meteen zoals ik ze wil. En als een applicatie aandacht vraagt kleurt de workspace en binnen die workspace de titelbalk rood in plaats van zichzelf meteen op de voorgrond te plaatsen. Ik zie dat er wat om aandacht vraagt maar het naar voren halen gaat met een toetscombinatie die ik pas gebruik als het mij uitkomt. Ik vind dat een verademing, het werkt echt veel rustiger.

En nog een ergernisje over Windows: Microsoft heeft ooit de windows-toets aan het toetsenbord toegevoegd, en vervolgens niet een eenduidige scheiding gemaakt tussen toetscombinaties voor Windows (met die toets) en voor applicaties (zonder die toets). Alt+Tab werkte de laatste keer dat ik achter Windows zat nog steeds, en dat is een toetscombinatie voor de window manager. In i3 zijn alle window manager-toetscombinaties aan de windows-toets gekoppeld, en alle andere toetscombinaties zijn voor applicaties. Het is configureerbaar, je kan ervan afwijken, maar dat is wat je wordt aangereikt. Dat is pas consistent en overzichtelijk! En dat heeft praktische betekenis als je sneltoetsen kiest voor een applicatie of voor je window manager, een belangrijke categorie mogelijke conflicten is er domweg niet.

Dat ik de beschreven ontwikkeling heb doorgemaakt betekent natuurlijk echt niet dat iedereen ook maar die kant op moet, en het is ook zo dat ik dingen gebruik die vaardigheden vergen die niet iedereen heeft. Maar het punt van Linux is dat het kan in plaats van dat een leverancier je voorschrijft hoe je werkt, en je kan in een richting gaan die jou bevalt en die niet voor je gekozen wordt. Als je ontdekt dat een bepaald type interface het toch niet echt voor je is kan je simpelweg iets anders proberen, terwijl alle applicaties gewoon blijven werken. Dat is een flexibiliteit waar wat mij betreft Windows een puntje aan kan zuigen.

Hoe bevallen alle veranderingen die Microsoft in de Windows-interface heeft aangebracht je? Windows is nu behoorlijk anders dan het twintig jaar geleden was. Ging elke verandering makkelijk en vanzelfsprekend of kwam je dingen tegen waar je echt even je weg in moest vinden? Vind je advertenties in je desktop een verbetering? Vind je, wat nu in het nieuws is en er kennelijk aan zit te komen, het een goed idee als er elke 3 seconden een screenshot van je doen en laten wordt gemaakt?

Als je bereid was om aan veranderingen te wennen en er enthousiast voor te worden, en je hebt die bereidheid en dat enthousiasme niet bij Linux, ligt het dan werkelijk aan de verschillen in de user-interface of is je voorkeur dan misschien op iets anders gebaseerd dan op hoe het concreet werkt? Misschien is het wel gewoon wel zo makkelijk dat een leverancier invult hoe het werkt in plaats van dat je jezelf door een woud van keuzemogelijkheden moet worstelen. En dat het bij iedereen hetzelfde werkt heeft natuurlijk ook zijn voordelen.

Ik vind het prima dat Windows je voorkeur heeft, begrijp me niet verkeerd. Doe alsjeblieft gewoon wat jou bevalt. Ik weet wel dat er tegelijk ook mensen zijn die nu bepaalde desktop-omgevingen in Linux gebruiken omdat die meer lijken op het Windows waar ze zich goed op thuis waren gaan voelen dan Windows zelf daar nog op lijkt.

Eigenlijk sloeg ik gewoon aan op het woord inferieur terwijl ik juist iets zie dat in een hoop opzichten superieur is, en dat moest ik kennelijk even kwijt :-)

I3 wm +1

Zoals een window manager hoort te werken. En nog nooit een UI tegengekomen die je meer van je werk af houd als die van Windows
Ook nog nooit een GUI meegemaakt die je er niet uit kon slopen zonder opnieuw te installeren.
05-06-2024, 17:26 door Anoniem
Follow the money... als Microsoft en soortgenoten niet weten wie jij bent kunnen ze je geen reclame sturen. Dat is nog steeds de enige reden van dit soort acties. Heeft niets te maken met 'Cyber-security'. Is Apple ooit mee begonnen. Slim, maar dom dat mensen daar steeds verder in trappen. Nu is het nog een verplicht account, straks een digital wallet waar al jouw gegevens in staan. Bewaar je oudere PC's, Windows 7, 8.1, 10. Zonder account. Blijf zoeken naar alternatieven.
05-06-2024, 18:17 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?

Omdat Linux op de desktop wat mij betreft gewoon nog altijd stevig inferieur is.
Ik vind Linux heerlijk voor servers, maar voor m'n desktop werkt het gewoon niet fijn. Zowel Gnome als KDE vind ik persoonlijk gewoon onprettig.
Ik ben juist Linux gaan gebruiken omdat ik Windows persoonlijk gewoon onprettig vond, inmiddels zo'n kwart eeuw geleden. Ik stapte over op KDE, dat Windows-achtig was maar dat type interface beduidend beter had geïmplementeerd dan Microsoft zelf had gedaan. Vensters verdelen over meerdere desktops (zeker niet uniek voor KDE), ik kon naast het startmenu zelf menu's met dingen inrichten, geweldig. En dat zonder die bloedirritante "laat mij dit maar voor je doen"-popups waarmee Windows (of het toenmalige Windows) me om mijn oren sloeg en die me meer stoorden in mijn bezigheden dan me te helpen.

En vervolgens gebeurde er geleidelijk aan iets moois dat op Windows helemaal niet mogelijk was geweest. Ik raakte thuis in bash, in een terminalvenster, waarin je razendsnel kan werken doordat je door op tab te drukken half ingetypte dingen af kan maken of een overzichtje ziet van wat er mogelijk is. Ik stopte domweg om nog een file manager te gebruiken, ik had het niet meer nodig, bash was voor mij makkelijker. Ook grafische programma's startte ik steeds vaker vanuit de commandline. Icoontjes op mijn desktop? Ik had er geen boodschap meer aan. En op een gegeven moment viel het muntje dat ik een desktop-interface zat te gebruiken maar niet meer gebruikte wat een desktop-interface van andere grafische interfaces onderscheidt. Dus waarom gebruikte ik eigenlijk nog KDE? Ik ging kijken wat er nog meer bestond en ontdekte toen dat er inmiddels iets bestond dat precies een ergernis aanpakte die ik al sinds Windows 95 had: overlappende vensters. Ik wil vensters full screen of naast elkaar, altijd al. Windows 3.11 had een toetscombinatie om vensters naast elkaar te zetten, maar in Windows 95 is dat afgeschaft. De zogenaamde tiling window managers bleken vensters altijd full screen of naast elkaar te tonen, met toetscombinaties om van layout te wisselen. Een schot in de roos voor mij, en er waren er meerdere! Na wat uitproberen ben ik op i3 uitgekomen en ik heb nog nooit zo'n goed bij me passende grafische omgeving gehad: geen ergernissen meer, alles werkt vlot en toont vensters meteen zoals ik ze wil. En als een applicatie aandacht vraagt kleurt de workspace en binnen die workspace de titelbalk rood in plaats van zichzelf meteen op de voorgrond te plaatsen. Ik zie dat er wat om aandacht vraagt maar het naar voren halen gaat met een toetscombinatie die ik pas gebruik als het mij uitkomt. Ik vind dat een verademing, het werkt echt veel rustiger.

En nog een ergernisje over Windows: Microsoft heeft ooit de windows-toets aan het toetsenbord toegevoegd, en vervolgens niet een eenduidige scheiding gemaakt tussen toetscombinaties voor Windows (met die toets) en voor applicaties (zonder die toets). Alt+Tab werkte de laatste keer dat ik achter Windows zat nog steeds, en dat is een toetscombinatie voor de window manager. In i3 zijn alle window manager-toetscombinaties aan de windows-toets gekoppeld, en alle andere toetscombinaties zijn voor applicaties. Het is configureerbaar, je kan ervan afwijken, maar dat is wat je wordt aangereikt. Dat is pas consistent en overzichtelijk! En dat heeft praktische betekenis als je sneltoetsen kiest voor een applicatie of voor je window manager, een belangrijke categorie mogelijke conflicten is er domweg niet.

Dat ik de beschreven ontwikkeling heb doorgemaakt betekent natuurlijk echt niet dat iedereen ook maar die kant op moet, en het is ook zo dat ik dingen gebruik die vaardigheden vergen die niet iedereen heeft. Maar het punt van Linux is dat het kan in plaats van dat een leverancier je voorschrijft hoe je werkt, en je kan in een richting gaan die jou bevalt en die niet voor je gekozen wordt. Als je ontdekt dat een bepaald type interface het toch niet echt voor je is kan je simpelweg iets anders proberen, terwijl alle applicaties gewoon blijven werken. Dat is een flexibiliteit waar wat mij betreft Windows een puntje aan kan zuigen.

Hoe bevallen alle veranderingen die Microsoft in de Windows-interface heeft aangebracht je? Windows is nu behoorlijk anders dan het twintig jaar geleden was. Ging elke verandering makkelijk en vanzelfsprekend of kwam je dingen tegen waar je echt even je weg in moest vinden? Vind je advertenties in je desktop een verbetering? Vind je, wat nu in het nieuws is en er kennelijk aan zit te komen, het een goed idee als er elke 3 seconden een screenshot van je doen en laten wordt gemaakt?

Als je bereid was om aan veranderingen te wennen en er enthousiast voor te worden, en je hebt die bereidheid en dat enthousiasme niet bij Linux, ligt het dan werkelijk aan de verschillen in de user-interface of is je voorkeur dan misschien op iets anders gebaseerd dan op hoe het concreet werkt? Misschien is het wel gewoon wel zo makkelijk dat een leverancier invult hoe het werkt in plaats van dat je jezelf door een woud van keuzemogelijkheden moet worstelen. En dat het bij iedereen hetzelfde werkt heeft natuurlijk ook zijn voordelen.

Ik vind het prima dat Windows je voorkeur heeft, begrijp me niet verkeerd. Doe alsjeblieft gewoon wat jou bevalt. Ik weet wel dat er tegelijk ook mensen zijn die nu bepaalde desktop-omgevingen in Linux gebruiken omdat die meer lijken op het Windows waar ze zich goed op thuis waren gaan voelen dan Windows zelf daar nog op lijkt.

Eigenlijk sloeg ik gewoon aan op het woord inferieur terwijl ik juist iets zie dat in een hoop opzichten superieur is, en dat moest ik kennelijk even kwijt :-)

I3 wm +1

Zoals een window manager hoort te werken. En nog nooit een UI tegengekomen die je meer van je werk af houd als die van Windows
Ook nog nooit een GUI meegemaakt die je er niet uit kon slopen zonder opnieuw te installeren.

Op mn werk helaas als basis systeem verplicht. Wat een rommel, zo traag, totaal niet intiuitief en geen enkele standaard...

De simpelste dingen voor mekaar krijgen kost zo veel tijd omdat je niet weet waar je moet zoeken.

Haha zelfs verwijderen van files duurt eeuwen, wie verzint zoiets. Man man...
05-06-2024, 20:22 door Anoniem
Door Anoniem: Follow the money... als Microsoft en soortgenoten niet weten wie jij bent kunnen ze je geen reclame sturen. Dat is nog steeds de enige reden van dit soort acties. Heeft niets te maken met 'Cyber-security'. Is Apple ooit mee begonnen. Slim, maar dom dat mensen daar steeds verder in trappen. Nu is het nog een verplicht account, straks een digital wallet waar al jouw gegevens in staan. Bewaar je oudere PC's, Windows 7, 8.1, 10. Zonder account. Blijf zoeken naar alternatieven.
Dat heet al een tijdje Microsoft paspoort.
05-06-2024, 20:35 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom blijven we MS Windows gebruiken?
We gebruiken helemaal geen windows meer!, Wij, de mensen thuis, gebruiken Chromebook, Android, IPhone, Ipad of een tablet met een open source OS en we hadden totaal geen moeite om ons aan te passen aan de diverse user interfaces. Dat schijnt alleen onder windows zelf te zijn geweest, waarvan het akeligste voorbeeld windows 8 was met dis schizofrene blokjes desktop switch. Windows 9 is niet uitgekomen omdat dat technisch gezien niet eens kon zo'n ouderwets systeem is het.
Windows 10+11 wordt alleen nog maar in de oude economische bedrijven gebruikt (kantoortuinen). Waar niet zonder Microsoft Account wordt gewerkt, dus is dit eigenlijk helemaal geen issue.
Blijft over de gesjeesde ict beheeders, hackers en ontwikkelaars. Die gebruiken een mengelmoesje van van alles en nog wat. Geloof me; nieuwe startups gebruiken alleen Apple of Linux.
06-06-2024, 12:49 door Anoniem
Zelfs ontwikkelen in python en ci/cd pipeline is prut. Ze gaven mij windows 10 met WSl en visual studio. Goed bedoeld allemaal maar dit is geen werken. Sturen ze mij code snippets maar copy and paste van tekst werkt niet eens in de WSL ubuntu bash fshell. Krijg je er ineens ^M bij! Daarnaast heb ik uren moeten zoeken waarom copy and paste überhaupt niet werkte (stond uit in de eigenschappen van de windows prompt.
06-06-2024, 16:36 door Anoniem
Voor iemand die zoekt hoe je Windows kan installeren zonder Microsoft Account, is hier een voorlopige oplossing.
Ik heb de release preview gebruikt van 6 juni 2024 met Windows pro versie 24H2, Engels en Nederlands.
Ik gebruik geen wifi, maar een ethernetkabel.
Je doet de installatie met de ethernetkabel erin.

1.MAAR van zodra je je land moet uitkiezen, trek je de ethernetkabel eruit
2. De toetsen shift + F10 geven je een opdrachtvenster, maar je zal er niet kunnen in tijpen (ik denk dat Microsoft dit opzettelijk deed, want het deed zich voor in een Nederlandse en een Engelse installatie).
3. Druk daarna de toetsen Windowstoets en R, er verschijnt een klein venster, en tijp daarin : cmd
4. Terwijl je de toetsen CTRL en Shift ingedrukt houdt, druk je op de Entertoets.
Nu heb je een administrator-opdrachtprompt waar je wel kan in tijpen.
Nu tijp je OOBE\bypassNRO, en je drukt Entertoets, of gebruik de volgende methode :
tijp : cd oobe
en dan druk je Entertoets
tijp : bijpassNRO
en dan druk je terug Entertoets

De pc zal herstarten, en je gaat verder met de setup. Dan klik je op "ik heb geen internet".
Op die manier kan je een lokaal account maken, bijv. met de naam Zebra

Als Microsoft in november 2024 niet veel verandert aan de installatie-iso of usb, kan je bovenstaande methode gebruiken
06-06-2024, 20:57 door Anoniem
Door Anoniem: Voor iemand die zoekt hoe je Windows kan installeren zonder Microsoft Account, is hier een voorlopige oplossing.
Ik heb de release preview gebruikt van 6 juni 2024 met Windows pro versie 24H2, Engels en Nederlands.
Ik gebruik geen wifi, maar een ethernetkabel.
Je doet de installatie met de ethernetkabel erin.

1.MAAR van zodra je je land moet uitkiezen, trek je de ethernetkabel eruit
2. De toetsen shift + F10 geven je een opdrachtvenster, maar je zal er niet kunnen in tijpen (ik denk dat Microsoft dit opzettelijk deed, want het deed zich voor in een Nederlandse en een Engelse installatie).
3. Druk daarna de toetsen Windowstoets en R, er verschijnt een klein venster, en tijp daarin : cmd
4. Terwijl je de toetsen CTRL en Shift ingedrukt houdt, druk je op de Entertoets.
Nu heb je een administrator-opdrachtprompt waar je wel kan in tijpen.
Nu tijp je OOBE\bypassNRO, en je drukt Entertoets, of gebruik de volgende methode :
tijp : cd oobe
en dan druk je Entertoets
tijp : bijpassNRO
en dan druk je terug Entertoets

De pc zal herstarten, en je gaat verder met de setup. Dan klik je op "ik heb geen internet".
Op die manier kan je een lokaal account maken, bijv. met de naam Zebra

Als Microsoft in november 2024 niet veel verandert aan de installatie-iso of usb, kan je bovenstaande methode gebruiken
Wat een enorm drama anno 2024 en dat noemen ze een besturingssysteem. Een systeem met ingebouwde beperkingen is onzalig en niet van deze open transparante tijd.
07-06-2024, 14:56 door Anoniem
Ik vermoed dat Microsoft een Windows account verplicht maakt, zodat - in het ideale geval - de Bitlocker-herstelsleutel in je Microsoft account terechtkomt, want men is van plan vanaf versie 24H2 in oktober/november dit jaar bij iedereen, ook de Home-versies van Windows 11, automatisch de schijf te versleutelen met Bitlocker. Een recept voor een catastrofe. Al zullen ze ook wel commerciële bijbedoelingen hebben hiervoor.

Als men werkt onder een lokaal account (en de Bitlockersleutel niet opgeslagen werd in het account), en men heeft er geen weet van dat Bitlocker aangezet werd, kan men ook niet meer aan zijn bestanden als door een ongelukkige update alles in de soep loopt, en na een herstart het gevreesde venster verschijnt : "gelieve je Bitlocker-herstelsleutel in te geven", zoals bij mij onlangs gebeurd is met een insider versie en een lokaal account. Ik had er geen idee van dat Bitlocker automatisch aangezet was.
En dan kan je naar je bestanden fluiten.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.